6 világhírű alkotás titka, amit az emberek 90%-a nem tud!

Vannak olyan művészeti alkotások és épületek amik világhíresek. Ha alaposan tanulmányozod a történelmüket akkor sok titokra, érdekességre  fény derül. Összegyűjtöttünk 6 érdekességet ami számunkra nagyon tetszett.

1.Az Eiffel torony legfelső szintjén egy lakás van.

Gustave Eiffel Franciaország leghíresebb épületét tervezte, és a legfelső emeletére egy lakást tervezett. Gyakran használta pihenésre és vendégek fogadására. Egyszer hosszan beszélgetett itt Thomas Edison-nal.

2. Mona Lisa

Jól ismert tény, hogy sok művész reprodukálja a Mona Lisát. Valójában két eredeti verziója létezik a festménynek. A szakértők szerint egy egyik festmény egyszerűen Da Vinci egy másik verziója volt.

3. Az idő kapszula Gutzon Borglum-ban.

A híres műemléket Gutzon Borglum építész álmodta meg. Az építész akart létrehozni egy titkos helységet a szikla belsejében, ahol az USA történelmi iratait tárolják. Az építész sajnos meghalt de a halála után befejezték a termet és időkapszulaként üzemel.

4. A Pisai ferde torony

A híres torony sok titkot rejt. Mindenki tudja, hogy a torony ferde. Ennek az az egyik oka, hogy a torony 200 évig épült.

5. Big Ben – Anglia leghíresebb

A Big Ben nem az egész parlament épületére, hanem csak a toronyra vonatkozik. A hivatalos neve Erzsébet torony. Senki sem tudja valójában, hogy a Big Ben név kiről kapta a nevét. Sokak szerint egy toronyőrről. Más szerint egy híres angol bokszolóról Benjamin Count-ról.

6. A Golden Gate híd színe

A Golden Gate híd a világ egyik legjobban fényképezett tárgya. Sok időbe telt mire megegyeztek a hatóságok az Amerikai haditengerészettel. Amikor engedélyt szereztek azt akarta az Amerikai haditengerészet fekete sárga csíkosra akarták festeni. Végül Irving Morrow a híd építésze meggyőzte a haditengerészetet, hogy sötét narancssárga legyen a színe.

Forrás:

vilagunk

Szólj hozzá