Hogyan szabadulhatunk meg a konyhai törlők makacs foltjaitól a mikrohullámú sütő segítségével?

A konyhai törlő foltmentesítése sokszor valódi kihívást jelent a háziasszonyok számára. Bármennyire is vigyázunk, a törlőkön előbb-utóbb étel foltok sokasága jelenik meg, és sokat közülük szinte lehetetlen eltávolítani.

Hiába a különböző, legújabb fejlesztésű mosószerek sokasága, száradás után újból felfedezzük a foltokat a törlőkön. Nagyanyáink praktikái, mely szerint, ők, kifőzték a konyharuhákat lehet, ha eredményes lenne, de általában idő szűke miatt elvetjük.

Az alábbiakban bemutatunk egy jól bevált módszert, mellyel szinte újjá varázsolhatjuk a konyhai törlőinket. Nem lesz egyébre szükségünk hozzá, mint egy mikrohullámú sütőre, mely általában minden háztartásban megtalálható.

Hogyan végezzük ezt a műveletet?

Ehhez szükségünk lesz egy meleg vízzel teli edényre, egy szappanra és egy nylon tasakra.

A makacs folttal teli törlőt a meleg vízben ázni hagyjuk néhány percig, majd kivesszük és kicsavarjuk. Ez után a nedves törlőt jól beszappanozzuk, majd beletesszük a nylon tasakba, a nélkül, hogy lezárnánk a tasakot. A tasakot betesszük a mikrohullámú sütőbe és beállítjuk közepes hőfokra, másfél percre. Ha letelt az idő, a törlőt egy fogó segítségével kivesszük a nylonból és kiöblítjük.

Ezzel a módszerrel, minimális idő- és energia ráfordításával, a konyhai törlők visszanyerik eredeti tisztaságukat.

Forrás:

filantropikum

Szólj hozzá