Feltűnt, hogy félig üres? Ezért van ilyen kevés csipsz a zacskóban

Erre a válaszra mi sem számítottunk.

Egy zacskónyi levegő

Annyira, de tényleg annyira bosszantó érzés, amikor otthon nyugiban előveszed a kedvenc csipszes zacskódat, de mikor kinyitod alig találsz benne pár szem csipszet. Sokan úgy gondolják, hogy ez azért van, mert a csipszet forgalmazó cégek megengedhetik maguknak, hogy levegőt adjanak el. Azonban itt nem arról van szó, hogy a vásárlókat direkt akarnák megtéveszteni a nagyobb csomagolással. Ez a tárolási módszer ugyanis igen nagy jelentőségű a minőség szempontjából, derült ki a NÉBIH Szupermenta blogjából.

Minőség és szállítás

Szabó Gábor, a Hazai Snackgyártók Érdekegyeztető Fórumának főtitkára most megválaszolta ezt a naponta felmerülő, agyzsibbasztó kérdést. “Ennek az egyik oka, hogy a chips törékeny termék. Amikor szállítják, figyelni kell a sérülésmentességre. Nagy zacskóban, felfújva kevésbé törnek szét az ép szeletek.

A másik fő ok a termék tartósításával függ össze. A gyártási folyamat során nitrogénnel töltik fel a chipsek zacskóját, így nem érintkezik oxigénnel a termék, amely lassítja az avasodást is,. Fontos azonban megjegyezni, hogy a minőségmegőrzési időhöz közel azért már elindulhat némi avasodás.”

 

Forrás:

femcafe

Szólj hozzá