10 bizonyíték, hogy a depresszió mindenkinél máshogy mutatkozik meg

Chester Bennington özvegye is megosztott egy videót, ami 36 órával férje öngyilkossága előtt készült. És semmi nem utalt a közelgő tragédiára.

Hogy néz ki egy depressziós személy? Hogy néz ki valaki, aki öngyilkosságot fontolgat? Sokan biztosan a fürdőszoba padlón összegömbölyödött, kisírt szemű emberi roncsot képzelünk el. A #facedepression kampány arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy ez egyáltalán nincs így, a mentális problémákkal küszködők ránézésre ugyanolyanok, mint bárki más.

A Twitteren sokan csatlakoztak saját történeteikkel, fotóikkal. A kampány egyik legmegrázóbb posztja a Linkin Park énekese, Chester Bennington özvegyétől jött. Talinda Bentey megosztott egy videót, ami 36 órával Bennington halála előtt készült.

1. „Nem úgy nézel ki, mint aki öngyilkos lesz.”

„Nem úgy nézel ki, mint aki öngyilkos lesz.” Ezt az orvosom mondta, miután elárultam neki, hogy öngyilkossági gondolataim vannak. Emlékszem, hogy 14 évesen megsemmisítve, butának éreztem magam, és nagyon zavarban voltam; márpedig ebben az állapotban senkinek sem szabad, hogy ilyesmiket érezzen. Gondterhelten távoztam. Hogy kéne kinéznem? Egyik kezemben doboz altató, a másikban búcsúlevél? A doktor szavai, az előítélet majdnem az életembe kerültek akkor. Aznap éjjel túladagoltam magam… Ezért veszélyes azt képzelni, hogy a mentális problémáknak van „arca”. Mind a két fenti képen öngyilkossági gondolataim voltak.”

2. Pár nappal a férjem öngyilkossága előtt – Chester Bennington özvegye

Néhány nappal azelőtt, hogy a férjem öngyilkos lett. Az öngyilkos gondolatok ott voltak, de sosem jönnél rá. 36 órával az öngyilkosság előtt pedig így viselkedett Chester:

3. “Hiszen mosolyogsz”

„Szóval nem gondolnád, mi? Sem a szemem csillogásából, sem a hangomból. „Hiszen mosolyogsz!” Igen. Igen. Mosolygok. A kedvedért. Mosolyogtam, hogy ne érezd magad kellemetlenül. Nem akarom, hogy azt érezd, amit én. És nem akarom, hogy azt hidd, tehetsz valamit azért, hogy „jobban érezzem magam.” Senki nem tehet semmit. Egyedül kell végigcsinálnom.

4. 7 órával azelőtt, hogy harmadszor is megpróbáltam

Ez a fotó 7 órával azelőtt készült, hogy harmadszor is megpróbáltam elvenni a saját életem. A fotó reggel készült. Sétálni és kajáért mentünk Elivel. Nevettünk, jól éreztük magunkat. Aznap este túladagoltam magam, és egy hétig kórházban voltam… Reggel még fogalmam sem volt róla, hogy este megölöm magam. A BPD (bordeline személyiségzavar)… azt jelenti, hogy valami jelentéktelen apróság miatt is egyik pillanatról a másikra öngyilkos hangulatba kerülhetek.

5. Két nappal előtte

Ő a fiam, közvetlenül azelőtt, hogy leült volna a gépéhez megnézni az interneten, hogy kell felakasztani magad. Két nappal később megtette.

6. Családos férfi, hetekkel az öngyilkosság előtt

Ez a barátom két héttel azelőtt, hogy felakasztotta magát. Sosem fogom megérteni.

7. Szörnyű tragédiák a látszat mögött

A depresszió az otthonunkban. Megpróbáltam felakasztani magam a padláson, de eltört a gerenda, ás áttörtem a plafont, halálra rémítve a családomat. Minden nap küzdök. A férjem nagyon igyekszik, de nem tudja áttörni. Nem értem. Fogalmam sincs, miért nem tudok megszabadulni tőle. Csodálatos családom van.

8. Gyerek mellett is

Ez az én depressziós arcom. És igen, gyerek mellett is lehetsz depressziós. Ha folyton azt hallom, „Mellette nincs okod a depresszióra”, szart sem segít, csak még rosszabbul érzem magam. Ha azt hallom, „Csak egy kis mozgás és diéta kell neked”, legszívesebben behúznék egyet. A depresszió megakadályozza, hogy azt csináld, amit szeretnél.

9. A mosoly csak a látszat

Így nézett ki a depresszió kevéssel azelőtt, hogy elvesztettük az imádott Luke-ot.

10. Pánikroham

Du. 3 / Du. 3.15, pánikroham után

Azért csináltam a két fotót, hogy megmutassam, milyen hatása lehet rövid időn belül is a pánik rohamnak.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Forrás:

szeretlekmagyarorszag

Szólj hozzá