6 trükk, hogy végre kecsesen járj magassarkúban is!

Ahogy Marylin Monroe mondta, “Adj egy nőnek egy jó cipőt, és meghódítja benne a világot.” Kétség sem fér hozzá, a magas sarkakról beszélt. De mi van akkor, ha képtelen vagy járni magas sarkakon? Ha így vagy ezzel, a következő tippek segíthetnek, hogy ne csak a bárpultnál üldögélj, hanem valóban hódító légy a magassarkúdban!

1. Előbb a sarkadat!

A legegyszerűbb módja annak, hogy a járásod magassarkúban is természetesnek tűnjön, ha úgy viselkedsz, mintha lapos cipőben volnál. Először a sarkadat tedd le, majd után a lábujjaidat.

2. Ne tipegj!

Magassarkúban kisebb lépéseket tudsz tenni, mintha tornacipőben gyalogolnál. Éppen ezért sokan esnek a tipegés hibájába. Próbáld megtalálni az arany középutat és kissé megnyújtani a lépéseidet, hogy csak kicsivel legyenek rövidebbek, mintha lapos talpú cipőben járnál.

3. Ne rohanj!

Ha megpróbálsz gyorsan menni a magassarkúban, az nemcsak furcsának tűnhet, de katasztrófával is végződhet a lábfejeid állapotára nézve. Ha ilyen cipőt viselsz, soha ne siess, inkább járj légiesen és tartsd meg az egyensúlyodat!

4. Sétálj egyenes vonalban!

Ha elképzelsz magad előtt egy egyenes vonalat és megpróbálod követni, máris természetesebb lesz a járásod. Koncentrálj az út végére és ne az orrod előtt lévő méterre! Sose figyeld a lábujjaidat lépés közben, mert attól csak kacskaringós lesz a járásod.

5. Enyhén hajlítsd be a lábfejed!

Mindig, amikor egy lépésnél úgy érzed, el fogsz csúszni, hajlítsd be enyhén a lábfejedet, hogy a cipőd belsejére nyomást gyakorolj a lábaddal. A cipőd ettől szorosabban fogja majd a lábad, így könnyebb a manőverezés.

6. Tökéletesen passzoló cipőt válassz!

Ha a magassarkúd nyom, tör vagy lötyög, kizárt, hogy kecsesen járj benne. Ezért az odafigyelést már a vásárlásnál kezdd! Ha egy régi darabot szeretnél pontosan a lábadra illeszkedővé tenni, használj zselés párnát, ha túl szűk, akkor húzz fel egy vastag zoknit, vedd fel rá a cipődet és 30 percig hajszárítóval fújd, hogy kitáguljon!

 

Forrás:

kuffer.hu

Szólj hozzá