A második lábujjad hosszabb, mint a többi? Elmondjuk, mit jelent

Megéri megnézned a virgácsodat, a lábujjaid hossza ugyanis beszédes lehet.

A láb, mint a test és a lélek térképe

Indiában és Kínában nagy hagyománya van a láb elemzésének. Az ott élő emberek évszázadok óta hiszik, hogy a láb nemcsak szervezetünk állapotára, de a személyiségünkre is reflektál. Amilyen probléma megmutatkozik rajta, az biztos, hogy valami nagyobb, a test más részein vagy a lélekben lappangó bajra utal.

Ennek a felfogásnak a híve Jane Sheehan reflexológus, aki nem mellesleg a celebek egyik legkedveltebb – sajnos nem tudjuk máshogy mondani – „lábolvasója” – írja a wittyfeed. Azt mondja, ha ránéz valakinek a virgácsára, mindent megtud az illetőről: az egészségügyi panaszaitól kezdve a párkapcsolatán át egészen addig, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik. Saját bevallása szerint a legtöbb információt a lábujjak hosszából, állásából lehet kiolvasni. Például a címben is emlegetett második lábujj méretéből.

Nagylábujj

Ha a nagylábujjad a leghosszabb, okos, kreatív és intelligens ember vagy, állítja Jane Sheehan. Mindig, minden problémára találsz megoldást, nem esel pánikba, inkább elkezdesz gondolkodni.

Ha azonban a nagylábujjad viszonylag kicsi, az arra utal, hogy képes vagy egyszerre sok feladatra koncentrálni és megosztani a figyelmed. Nagy hatással vagy másokra, ezt pedig a legtöbb esetben ki is használod.

Második lábujj

Ha a második lábujjad a legméretesebb, akkor örülhetsz: a szakember szerint ez a “tulajdonság” a legkülönlegesebb. Nem véletlenül emeltük ki a címben is! Igazi vezetői képességekkel rendelkező ember vagy, és néha főnökösködő is, de azért a legtöbb esetben visszafogod magad. Meggyőzésben nincs párod a világon, bárkinek lyukat beszélsz a hasába.

A kicsi második lábujj ezzel szemben azt sugallja, hogy szereted a harmóniát és a rendet az életedben, de csak akkor, ha te magad teremted meg – nem szorulsz ezzel kapcsolatban más segítségére. Nem vagy kapcsolatfüggő, nem csüngsz a szüleiden, a barátaidon.

Harmadik lábujj

Ha a harmadik lábujjad emelkedik ki a többi közül, energikus, pattogós figura vagy, aki minden olyan célt elér, amit kitűzött maga elé. Akaraterőd csak úgy visz előre, főleg a munkában halmozod a sikereket.

A kicsi harmadik lábujj tulajdonosai élvezik az életet, de fontos számukra, hogy időnként kikapcsoljanak. Ezt a legjobban a természetben tudják megtenni. Hiába: imádnak új helyeket felfedezni, kalandozni, kockázatot vállalni.

Negyedik lábujj

Ritka, de megesik, hogy valakinek a negyedik lábujja a leghosszabb. Ha méretes és mellé még egyenes is, akkor a tulajdonos a családját helyezi a legelső helyre, nem a munkát. Tökéletes hallgató, mindenkinek szívesen segít, aki hozzá fordul. Együtt érző, empatikus jellem, egészen a lelkéig hatol mások szenvedése.

Sheehan szerint az viszont már mást jelent, ha a negyedik lábujj görbe: ők hiába helyezik a családjukat előtérbe, legbelül stresszelnek, mert érzik, nincs rendben a magánéletük.

Kislábujj

A kislábujj – nevéhez hűen – nem emelkedhet ki a többi közül, de igenis számít a mérete, mondja Jane Sheehan. Ha nagyon pici, akkor a tulajdonosa hajlamos a gyerekes viselkedésre, a felelősség hárítására. Ugyanakkor szereti a mókát, a boldogságot, az élet apró örömeit.

A reflexológus szerint az is árulkodó, ha valaki képes a kislábujját nagyon eltartani a többitől: ők a kalandorok, az impulzív jellemek.

Forrás:

femcafe

Szólj hozzá