Ez történne a Földdel, ha hirtelen minden ember eltűnne

Csak képzeld, hogy minden ember hirtelen eltűnik a Földről. És hogy mi történne a bolygónkkal?

Bolygónk azért valahogy meglenne nélkülünk, hiszen csak 200 ezer éve él ember a Földön, nyomaink viszont 50 millió évvel később is megmaradnának műanyag szemét formájában.

Az első néhány óra után: mivel az erőműveket többségében emberek irányítják, az összes gép leállna, így Földünk teljes energiaellátása is megszűnne és szinte teljes sötétségbe borulna a bolygónk. Csak olyan helyek maradnának energiával ellátva, ahol szél- vagy napenergiával termelik az áramot.

48 órán belül: a karbantartás hiányának köszönhetően a szélmalmok és napelemek is leállnának, vagyis a Földön semmilyen energiaellátás nem működne. A háziállatok elkezdenének éhezni és szomjazni, mert nincs, aki odafigyelne rájuk, legtöbbjük el is pusztulna, mert olyan körülmények között nőttek fel, ami nem látta el őket azzal a képességgel, hogy az ember nélkül is életben tudjanak maradni. A metróvonalak és állomások szerte a világon megtelnének vízzel, mert azok a sztivattyúk, amik segítenek ezeket szárazon tartani, egyszerűen nem működnének, mivel sem árm nincs, sem pedig olyan valaki, aki ezeket kezelné.

Néhány héttel később: a nagyobb kutyák csapatot alkotnának és a kisebb állatokra vadásznának, az állatkerti állatok eddigre kiaszabadulnának és többségük újra képes lenne ragadozó életmódot folytatni.

Egy hónappal később: az atomerőművek hűtővíze elpárologna, és olyan nukleáris robbanások következnének be, amik a történelem során eddig soha nem történetek. A sugárzásnak köszönhetően több millió állat elpusztulna. A szennyvíz elkezdené feltölteni a folyóinkat és tavainkat, mivel a szennyvízelvezető rendszer eddigre felmonda a szolgálatot, ahogy a vegyi és gázfeldolgozó üzemek is, így a vegyi anyagok az atmoszférába kerülnének és olyan tűzeket okoznának, ami akár több héten keresztül is pusztíthatja a természetet.

Egy évvel később: a természet elkezdené visszavenni azokat a területeket, amiket mi az idők során elvettünk az épületeinkkel. A Föld a nukleáris, vegyi és földgáz okozta katasztrófák után is viszonylag rövid időn belül képes lenne újjáépíteni magát. A műholdak hullócsillagként potyognának az égből.

Huszonöt évvel később: a növények ekkora már teljes városokat borítanának be, az épületek összeomlanának, a szmog eltűnne, így a látási viszonyok nagymértékben javulnának.

Háromszáz évvel később: a teljes Földet az állatok uralnák. A hatalmas fémből készült hidak és épületek (mint például az Eiffel-torony) a korróziónak köszönhetően összeomlanának.

Tízezer évvel később: csak olyan, kőből készült épület maradna talpon, mint a piramisok, a kínai nagyfal és a Rushmore-hegy.

Ötvenmillió évvel később: az egyetlen dolog, ami túléli az 50 millió évet, az a rengeteg műanyag szemét. A hátramaradt műanyagnak még ugyanennyi idő, azaz még 50 millió év kellene ahhoz, hogy teljesen lebomoljon, és így az összes ember által hagyott nyom eltűnjön a Földről.

Forrás:

player

Szólj hozzá