8 izgalmas részlet az “AZ” című filmben, amit csak kevesen vettek észre

A Buzzfeed anyaga alapján összeszedtünk néhány apró részletet, amit biztosan nem vettél észre a moziban.

1.

Amikor Ben éppen a könyvtárban olvasgat, a háttérben hirtelen feltűnik egy idős nő, baljós mosollyal az arcán.

2.

Emlékszel arra a jelenetre, amikor Richie beragad egy szobába, ami tele van bohócokkal? És azt vajon észrevetted-e, hogy az egyik bohóc pontosan úgy fest, mint ahogy Krajcárost ábrázolták a film 1990-es verziójában?

3.

Az egyik jelenetben Eddie egy olyan pólót visel, amit egy dühös képet vágó, vérszomjas autó díszít. A ruha ügyes utalás az AZ írójának, Stephen Kingnek egy másik jól sikerült könyvére (Christine), ahol egy gonosz kocsi szedi áldozatait.

4.

A könyvben Stephen King említett egy misztikus lényt, A Teknőst, ami esküdt ellensége Pennywise-nak. A filmben is többször utalnak rá, noha “kimondatlanul”: az egyik jelenetben például Billie felkap egy legóból készült teknőst és behajítja Georgie szobájába, de a tóban úszkálós részben is feltűnik egy páncélos állat.

5.

Sokak szerint az a sorrend, ahogyan a film végén a gyerekek elmennek, szimbolikus jelentőségű. Főleg az, hogy Stan az első, őt követi Eddie. A könyvben ugyanis felnőttként Stan hal meg először, utána pedig Eddie távozik az élők sorából.

6.

Az egyik jelenetben Richie a Neibolt ház előtt összetör egy Bob Gray’s felirattal ellátott sörösüveget. Érdekesség, hogy a Bob Gray az a név, amin Krajcáros többször is bemutatkozik a könyvben.

7.

A könyvben Richie összefut egy hatalmas Paul Bunyan szoborral, ami életre kel és megpróbálja őt megölni. Bár ezt a filmbe nem tették bele, Paul Bunyan hatalmas emlékműve feltűnik az egyik jelenet hátterében.

8.

Mielőtt Patrick Hockstetter összefutna a gyilkos bohóccal, lát egy lufit “I heart Delly” felirattal. Ez egy utalás a könyv egyik szereplőjére, Adrian Mellonra, akinek a kalapján ugyanez volt olvasható. Talán mondanunk sem kell, hogy Adrian csúnya évet ért a kötetben, köszönhetően Pennywise-nak.

Forrás:

femcafe

Szólj hozzá