12 tény, amely bebizonyítja, hogy világunk tele van meglepetésekkel

A tudósok és a felfedezők mindig találnak újabb felfedezések.Olyan dolgokat tudnak feltárni amire sokszor nem is gondolunk. Pedig a világ még teles tele van megfejtetlen és feltáratlan dolgokkal. Ez a kis összeállítás is nagyon meglepő dolgokat mutat be.

1. A bálnák zenéje olyan, mint a jazz. Egy kaliforniai egyetem kutatói kifejlesztettek egy módszert a hangok elemzésére és összehasonlítására. Ez vezetett ahhoz az eredményhez, hogy a bálnák beszéde hasonló a jazz zenével.

2.Európai tudósok egy csoportja kiderítette, hogy a nők leginkább akkor tudják magukra vonni a figyelmet mikor hátat fordítanak. Persze nem azért amiért sokan azt gondolják. Nem a fenékre szegeződik ilyenkor a tekintett. A hátsó görbe tűnt a legvonzóbb helynek.

3.A Csontok polietilénből készülhetnek. Orosz tudósok olyan anyagot hoztak létre, amely biztonságos és tartós csont-, ízületi és izomprotézisek készítésére.

4.A repülő motorkerékpárt már használják a dubai rendőrök. A következő lépés egy olyan repülőgép, amely függőlegesen felszállhat és leszállhat.

5. Tudósok észre vették, hogy egyes monogám madarak segítenek más madaraknak gondoskodni a gyermekeikről. Ők ezt valószínűleg azért teszik, mert örökséget akarnak szerezni: amikor a fiókák nőnek fel, új otthont keresnek és fészkük, és az elhagyott terület joga a bébiszittert illeti

6. Tudósok bebizonyították, hogy a halak is képesek kimutatni érzelmeiket. A vizsgálat során a tudósok a halat különböző stressztényezők hatásának tették ki. A hormonszintjük változása határozta meg, hogy érzelmileg, hogy reagált.

7.Egy gigantikus bolygót találtunk, amely megkérdőjelezi az összes modern tudományt. A tudósaink zavarba jöttek, mert úgy tűnik, hogy az Univerzum még mindig sok meglepetést tartogat számunkra. Ez a bolygó NGTS-1b. Ez a bolygó felborítja az eddigi bolygó képződés elméletét

8.Orosz tudósok olyan szuperhős öltözéket készítettek, amellyel minden félelem nélkül áthaladhatunk egy aknamezőn. Nem fogod elhinni, de az öltözék próbáját egy kis lány hajtotta végre. Mint egy hollywoodi filmben.

9.Az emberi nyál gyógyító hatással bír. Erre chilei tudósok jöttek rá. A nyálban valami olyan van ami segíti a sebek gyorsabb gyógyulását.

10.Az Albert Einstein orvostudományi Főiskola tudósai felfedeztek valami forradalmit. Az öregedés folyamatában a laboratóriumi egerek új felépítést alakítottak ki a hipotalamuszban. Ha ezt az új formációt eltávolították, az öregedés folyamat lelassult. Figyelembe véve ezt a tényt, a tudósok úgy döntöttek, hogy lassítják az öregedés folyamatát, nem szükséges megújítani az őssejteket az egész testben – elég csak megújítani őket csak a hipotalamuszban.

11. A nővényeknek és az állatoknak is vannak érzéseik. Régen is sokszor lehetett ez idősek szájából hallani, hogy “ne bántsd azt a fát, mert fáj neki”. Ma már bizonyított tények közé tartozik.

12.Ez a röpke kis teszt megmutatja, hogy neked melyik agyfélteke a dominánsabb. Tedd össze a kezed ahogy a képen látod. Ne koncentrálj rá. Légy természetes. Mindez az ujjak helyzetétől függ. Ha a jobb ujj van felül azt jelenti, hogy a jobb agyfélteke dominánsabb. Ha a bal oldali ujj van felül az azt bizonyítja, hogy a bal félteke aktívabb a testedben (ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy balkezes). A jobb fél felelős az érzelmekért, az intuícióért, az álmokért és a képzeletért. A bal félteke felelős az analitikus és logikai gondolkodásért és a tények, nevek és dátumok memorizálásáért.

Azonban az emberek 1% -a ujjával párhuzamosan állította egymást. Ezeket az embereket ambidextrousnak hívják. Az ambidextrous emberek számára nincs domináns agyfélteke. Ebben az esetben mindkettő egyformán fejlett.

Forrás:

szorakoztato

Szólj hozzá