Fontos figyelmeztetés: ezért vigyázzunk a hosszabbítózsinórral lakásunkban

Napjainkban rengeteg elektromos készüléket használunk, meg is bízunk bennük és gyakran nem gondolunk a veszélyekre. Sajnos halálos balesetet is okozhat az, ha nem vagyunk tisztába az elektromos eszközök használatának veszélyeivel.

Szinte minden otthonban van már elosztó, hiszen rengeteg eszközt használunk egyszerre és egy konnektor már nem elég. Egy ilyen elosztó, melybe három eszközt is bedughatunk, 3690 watt elektromos áramot kezel, igazi veszélyforrás.  Ez 57 laptop áramfogyasztásának, vagy két hajszárítónak, vagy négy kávéfőző fogyasztásának felel meg, írta a Vasabladet.

A tél folyamán sokkal több elektromos eszközt használunk otthonunkban, de sokan nincsenek vele tisztában, hogy ez milyen veszélyekkel jár.

Az Egyesült Államokban, Umatilla-ban a rendőrség figyelmeztette a lakosságot, miután több lakásban ugyanazt a hibaforrást találták:

”Egyre hidegebb lesz az idő, sokan a hordozható készülékeiket is gyakrabban töltik fel, de figyelmeztetünk mindenkit, hogy NEM KELL a hordozható fűtőtesteket egy normális elosztó konnektorba dugva feltölteni. Mert a hordozható készülékek nem mindig bírják el ezt a fajta áramot és gyakran kiéghetnek vagy túlságosan felhevülhetnek. Kérjük oszd meg ezt az üzenetet.”

A fenti kép a rendőrségen készült, ezért is tartják fontosnak, hogy mindenkit figyelmeztessenek erre.

The weather is getting colder, and people are pulling out their space heaters. We just wanted to remind you that you…

Közzétette: Umatilla County Fire District #1 – 2017. november 30.

Érdemes erre odafigyelni otthon, hiszen ilyenkor több lámpát égetünk vagy többet fűtünk. Mindig figyeld, hogy az elektromos készülék elbírja-e azt az áramot, amit a konnektorból vagy az elosztóból kap.

Kérjük oszd meg barátaiddal ezt a cikket barátaiddal és családoddal a Facebookon!

 

Forrás:

csodalatos

Szólj hozzá