Figyelj oda, ha ebből a húsból eszel, élősködökkel fertőzheti meg az agyat!

Vigyázat! Ez az alapélelmiszer élősködőkkel fertőzheti meg az agyat!

Nem elég tüzetesen megvizsgálni az élelmiszerek szavatossági idejét, hanem alaposan meg is kell mosni például a gyümölcsöket, zöldségeket és a húsokat is, mert ezáltal csökkenhet a fertőzésveszély.

A CNN amerikai hírtelevízió szerint egy angol férfi agyában MR-vizsgálat révén galandféreg jelenlétét mutattak ki.

“A féreg gond nélkül közlekedett a férfi agyában, hol a jobb agyféltekében tartózkodott, hol a balban, ami nagyon veszélyes következményekkel járhatott volna” – közölte Effrossyni Gkrania-Klotsas orvos a hírtelevíziónak.

A legtöbb ilyen jellegű parazita a disznóhúsban található, ha bejut az emberi szervezetbe, kezdetben pár milliméteres hosszúságú, de később akár 1,5 méteresre is megnőhet. Éppen ezért nagyon fontos, hogy csak ellenőrzött helyről vásárolj húst, azt pedig rendesen elkészítsd.

Tünetek:

Az, akinek a szervezetébe galandféreg kerül, erős fejfájást érezhet, amely nem hasonlít a korábban tapasztalt fejfájásokhoz, és rendszerint olyankor következik be, ha húst eszik az illető. A másik tünet, hogy csökken a beteg étvágya, romlik a memóriája, akár egyik napról a másikra elfeledhet alapvető dolgokat.

Az agyon kívül számos más helyre is eljuthatnak a lárvák, többek között a májba is. Ha az agyba kerülnek, ott az esetek egyharmadában epilepsziás rohamot is előidézhetnek, legalábbis a Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint.

Forrás:

filantropikum

Szólj hozzá