10 másodperces hasizom gyakorlat, ami leolvasztja a hurkákat

Nehezebb, mint amilyennek látszik!

10 másodperces hasizom gyakorlat

Unod már a felüléseket és a planket? Szeretnél valami olyan hasizom gyakorlatot kipróbálni végre, amit nem végeztél már unásig? Mutatunk egyet, amit eddig biztosan nem ismertél – vagy, ha mégis, akkor valószínűleg még csak néhányszor csináltad. Elsőre könnyűnek tűnik, pedig valójában bitang nehéz, de pont ettől olyan hatékony. Pár hét, és hurkák helyett a kockák fognak uralkodni a pocakodon.

L-ülés (L-sit)

A csodagyakorlat neve L-sit, vagy magyarul L-ülés, amit az egyik legnehezebb, ugyanakkor a leghatásosabb “pocakfaragónak” tartanak. A címben emlegetett 10 másodperc arra utal, hogy a pózt ennyi ideig kell megtartani ahhoz, hogy a hasizmaink erősödjenek.

Az L-sit végrehajtása a következőképpen történik: ülj le a földre, a hátadat egyenesítsd ki, nyújtsd ki a lábaidat, és a tenyereiddel támaszkodj meg a csípőd mellett. Ha ez megvan, a karjaid segítségével nyomd fel magad: kicsit dőlj előre, se a feneked, se a lábad ne érje a talajt.

Ha könnyebb, hajlítsd be a térdeidet, és úgy emeld meg a tested. Tartsd meg a pózt 10 másodpercig, majd engedd vissza magad a kiindulási helyzetbe. Pihenj 30 másodpercet, mielőtt újra nekivágnál. Edzettségi szintednek megfelelően naponta 4-5-ször csináld meg a gyakorlatot. Fokozatosan emeld az ismétlésszámot.

Nehezítés

Ha a fenti, kezdő szint kivitelezése már biztonságosan és helyesen megy, akkor nehezíts! Miután felemelted magad, nyomd előre, majd húzd hátra a csípődet úgy, mintha a lábaid egy sínen mozognának előre-hátra. Vérprofiknak pedig a következőt ajánljuk: végezzék a levegőben, a képen látható módon a gyakorlatot!

Tartsd meg magad a levegőben, a lábaidat pedig húzd fel úgy, hogy a talajjal párhuzamos legyen. Ezután hajlítsd be a karjaidat, mintha fekvőtámaszoznál, majd nyomd vissza a tested a kiinduló helyzetbe.

Forrás:

femcafe

Szólj hozzá