A kisfiú visszaüt, amikor sokadjára bántják és kitiltják az iskolából, de az apja reakciója kétségbe vonható

Napjainkban igen nagy probléma a csúfolódás az iskolában tanulók között. Régebben ez nem is volt téma közöttünk, de az erősebbek mindig is csúfolták a gyengébbeket. Ma viszont több gyermek is el meri mondani, ha zaklatják hiszen nagyon szenvednek emiatt és önbecsülésük is csorbát szenved. Ez valóban így van? Mindig az erősebb fogja csúfolni a folyosón félénken áthaladó gyermeket?

Az áldozat gyakran nem mer visszavágni, túlságosan fél attól aki csúfolja őt. A bántalmazott gyerekek nincsenek ahhoz hozzászokva, hogy az erőszakra erőszakkal válaszoljanak. De mi történik akkor, ha egy idő után a kicsúfolt gyerek megbosszulja csúfolója tettét?

A wolverineprostateexams nevű oldalon egy olyan történetet olvashatunk, mely egy áldozatról szól, aki megbosszulja a csúfolódásokat.

Közzétette: Bullismo Contro – 2018. február 7.

A fiút már az iskolaév elejétől kezdve csúfolták, sőt mindig ugyanaz a fiú bántotta. A fiú azonban soha nem vágott vissza, azt remélte a csúfolódó majd egyszer békén fogja hagyni őt…

Egyik nap azonban a wolverineprostateexams leírja, mi is történt mikor a fiú visszavágott.

Az egyik nap a csúfolódó megakadályozta, hogy a fiú felszálljon a buszra. Erről video felvétel is készült, ezen látható hogy a fiú többször is kéri csúfolóját, hagyja őt felszállni a buszra.

Miután többször is megütötte őt csúfolója, a fúnak elege lett odarohant a fiúhoz és megütötte őt. Számára ez nagyon fontos mozzanat volt, hiszen még soha nem mert visszaütni.

Ezek után a két verekedő fiút bevitték az iskolaigazgatóhoz és három napra kitiltották őt az iskolából. Az áldozat szülei tiltakoztak, hogyan tehette vele is ezt az igazgató?

PROGETTO PER PRIMARIA RETE NAZIONALE:Mai più bullismo!Il bullismo è una piaga di questa società. Molti sono i…

Közzétette: No Bullismo – 2016. április 13.

Már többször is bebizonyították, hogy a kisfiút sorozatosan csúfolta és bántotta társa, de szerencsére a három nap eltiltáson kívül más büntetést nem kapott a fiú.

Az is megtörtént viszont, hogy a csúfolódó fiú szülei azt akarták, az áldozat menjen el másik iskolába – annak ellenére hogy ők is látták a videofelvételt amiben a saját fiuk támadja meg a másik kisfiút.

A bántalmazott kisfiút az apukája azzal jutalmazta, hogy egy jó gyerekes programot szervezett számára. “Nagyon büszke vagyok rá, hogy megvédte magát,” mondta a fiú édesapja, a wolverineprostateexams szeint.

Neked mi a véleményed az áldozatról? Helyesen tette, hogy megvédte magát, vagy tovább kellett volna tűrnie a bántalmazást? Kérjük mondd el véleményed a megjegyzések rovatban, ne felejtsd, az erőszak sohasem helyes megoldás.

Forrás:

csodalatos

Szólj hozzá