Emlékszel még a Bambi üdítőre? Itt a receptje!

Szerintem mindenki imádta régen a Bambi üdítőt, minden egyes boltban megtalálható volt, a balatoni strandokon mindenki kezében ez volt, nem is véletlenül, nagyon finom volt! Van egy jó hírem a számodra: elhoztam nektek a Bambi üdítő receptjét!

A magyar piacon ez az üdítőital volt a legelső, ami megjelent a szocializmus korszakában, akkoriban más szénsavas üdítő nem is volt. A Bambi egyébként szintetikus alapanyagokból készült, narancs jellegű ízesítéssel és színnel, két és féldecis csatos üvegben lehetett hozzájutni. Biztosan ismeri mindenki a következő idézetet, amitől a nagymamák szeme könnybe lábadt általában:

„Jaj, úgy élvezem én a strandot,

Ottan annyi a szép és jó,

Oly sok vicceset látok, hallok,

És még Bambi is kapható!”

Kovács Eszti 1959-ben énekelte meg ezt a nagyon népszerűvé vált dalt, a Pancsoló kislány címmel illetett műben is szerepel a Bambi! No, de mi az a Bambi?

Akkoriban a Bambi jelentette az egyetlen szénsavas üdítőitalt, szoros munkásnők állították elő ezt a terméket. Először még koronazáras volt, de erre már szinte senki sem emlékszik, csak a hidegháborús fémhiány utáni időkben lett lecserélve a koronazár csatra. A Bambit a Margitszigeten palackozták, csak úgy, mint később a Pepsi-Colát is. A Pepsi megjelenése után sajnos a Bambit már nem keresték annyira, bár bevezették először azt, hogy csak akkor lehet Pepsit venni, ha vesznek hozzá Bambit is. Az 1970-es évekre a Bambi egyszerűen kiment a divatból, a helyét átvette a többi üdítőital, mára már sehol nem kapható sajnos. Most viszont találtunk egy receptet, melynek segítségével te magad is elkészítheted otthon! A következő oldalon meg is mutatom!

Nem mondanám egészségesnek ezt az italt, ugyanis rengeteg cukor kell az elkészítéséhez, de azért ritkán szerintem belefér, már csak azért is, mert nosztalgiázni tökéletes!

Nézzük a hozzávalókat 6 személye

  • 1 liter víz
  • 1 kilogramm kristálycukor
  • 2 nagy fej citrom
  • 1 vérnarancsaroma

Elkészítés

Forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá a citrom levét és a cukrot oldjuk fel benne. Ha elkészül a szirup, akkor vegyük le és hagyjuk lehűlni. Amikor teljesen kihűlt, akkor adjuk hozzá a vérnarancsaromát, keverjük el jó alaposan, majd töltsük üvegekbe. Zárjuk jól le, hogyha megszomjaznánk, akkor szódavízzel, vagy sima vízzel hígítva fogyasszuk, inkább hűtve! Istenien finom!

Forrás:

agraroldal

Szólj hozzá