Egy 25 négyzetméteres lakása van, de felújította. Soha nem gondoltam volna, hogy egy ilyen pici “hely” is lehet ilyen gyönyörű!

Napjainkban kezdenek teret hódítani a kisméretű lakások, és úgy tűnik világszerte a praktikusság, és a kényelem elve nyer a pazar palotákkal, luxusvilákkal ellenben. Mennyivel könnyebb egy kisebb 25-80 négyzetméterest lakást rendben tartani, és belakni, mint egy palotát. Te melyiket választanád?

Amióta viszonylag kis területű lakásban lakunk, vettem észre, hogy mennyire kényelmesen el lehet férni benne, és hogy sokkal fontosabb az otthonosság érzése, mint a csillogó pompa, egy megfelelési kényszerből épített többszobás lakásban.

Egyes emberek kreativitása úgy tűnik korlátlan, az alábbi ház esetében is láthatjuk, hogy egy pici, 25 négyzetméteres lakóterületet mikét lehet praktikus otthon.

Egy általános iskolai diák, Luke Thill pompás kis házat épített magának abból a pénzből, amit a szomszédoknak való segítségből keresett meg. 1500 dollárja gyűlt össze a fűnyírásból, kerttakarításból, garázstisztításból “A Youtubon lógtam egy csomót, és ott találtam egy szuper ötletet.

Gondoltam megvalósítom, így indult el a házépítés”-mondta Luke Thill.

A szülők, mikor látták, hogy mennyire eltökélt a fiúk, azt mondták, hogy megengedik, hogy a kert végében építse fel a házat, de csak azzal a feltétellel, hogy mindezt saját költségén teszi. Luke 2016-ban kezdte el építeni a házat, nagyrészt egyedül, persze egy kevés szakmai támogatást kapott az apjától, az anyja pedig dekorációs ötletekkel segítette.

“Az egyik szomszéd villanyszerelő. Én segítettem neki kitakarítani a garázsát, cserében ő megtanított arra, hogyan kössem be az áramot az épülő házban”-meséli Luke.

A házban van egy kis nappali tévével, egy mini hűtőszekrény, egy összecsukható asztal, és a galériában van a hálószoba a matraccal. Mintegy 75%-ban újrahasznosított anyagból dolgozott.

“Luke nagyon kitartó volt. Ha a pénze elfogyott, akkor gyorsan bevállalt még valami alkalmi munkát, besegített valamelyik szomszédnak, és összeszedte a következő összeget.

Soha nem esett kétségbe, tette a dolgát”-meséli büszkén Luke apja.

Luke álma, hogy a jövőben még több miniházat építhessen, hiszen nagyon megszerette ezt a mesterséget. A szülei nagyon büszkék rá, látják, hogy Luke hasznosan tölti a szabadidejét, boldog, és elégedett gyerekkora van.

Forrás:

tudasfaja

Szólj hozzá