Ez a 7 döbbenetes felfedezés, bizonyítja, hogy a világ örök rejtély marad számunkra.

Néha úgy tűnhet, hogy az emberiség már mindent felfedezett, amit lehetett. Ez valójában csöppet sincs így. Ezekben a pillanatokban is, új felfedezések látnak napvilágot, amik azt igazolják, hogy minél jobban és minél mélyebben keresünk valamit, annál több információ derül ki a világ titokzatos dolgairól. Mutatunk néhány olyan felfedezést, amely hozzájárult a világ történelmének megértéséhez, de a tudósok ahelyett, hogy válaszokat kaptak volna, még több kérdéssel találták szembe magukat.

Embrió szarkofág

A 20. század elején a tudósok kis szarkofágot találtak. Eleinte ez senkit sem lepett meg mert az ókori Egyiptomban ilyen tárgyakban temették el az emberi szerveket. Azonban a következő kutatások azt mutatták, hogy a szarkofág nem tartalmazott efféle dolgokat: szóval valóban létezett magzati múmia. Az embrió a halál időpontjában a fejlődés 16.- 18. hetében volt.

A Holt-tenger tekercs

A Holt-tenger tekercs a történelem egyik legfontosabb régészeti felfedezése. Az évek alatt a tudósok felfedeztek bizonyos barlangokat a Holt-tenger közelében. Több ezer pergamen darabot találtak. Ezeknek a pergameneknek több témájuk van, kapcsolódik Mózeshez az Ótestamentumhoz is és még sok más témához.

Jelenleg a tudósok úgy vélik, hogy több ilyen dokumentumot találhatnánk, ha folytatnánk a vizsgálatot. Ezek a tekercsek megtalálhatók a Jeruzsálem Izrael Múzeumban.

Chichén Itzá piramisok

El Castillo piramis a mexikói Yucatan-félszigeten található. Ez az épület megközelítőleg az 1. évezredben épült. Az épület legmeglepőbb ténye, hogy a tudósok szerint két piramis is van benne. Ám ez a két piramis már jóval El Castillo előtt épült.

Jelen pillanatban a tudósok arra törekednek, hogy találjanak valamilyen módot arra, hogy bemehessenek, anélkül, hogy áttörnék a falat.

Neolit korból származó szerelmesek

A neolit korból származó szerelmesek csontvázat néhány évvel ezelőtt találták meg Olaszországban. A férfi és a nő körülbelül 6000 évvel ezelőtt lettek eltemetve. A régészek azt állították, hogy a neolitikus kettős temetkezések nagyon ritkák voltak, és ez volt az első alkalom, amikor egy ilyen helyzetben eltemetett párra leltek.

Ezt a párt Rómeónak és Júliának is nevezik. Ez azért történt, mert a veronai város, Shakespeare karaktereinek szülővárosa, nagyon közel van Mantovához.

Amphipolisz és az ismeretlen sír

A sír Görögországban található. A sírban két magas, márványszobor volt, amelyek a bejáratot őrizték. Ezeket caryatid szobroknak nevezik.

Ennek a felfedezésnek köszönhetően a régészek és a történészek meg tudják mondani, hogy kihez tartozott a sír. Az egyik változat szerint Olympia sírja volt. Egy másik változat szerint ez a sír Roxana-é, Nagy Sándor feleségéé volt. Bár ez a változat tagadja, hogy ezek a sírkövek valahogy kapcsolódtak volna Nagy Sándor családjához.

Zodiák betonlap

Ezt a betonlapot az Egyesült Államokban találták néhány évvel ezelőtt. A jelek elhelyezése a lemezen azt mutatja, hogy valószínűleg napelemként használhatták.

Húsvét-szigetek szobrai

Valószínű mindenki azt gondolta, hogy a Húsvét-sziget rejtélyes szobrai csak a fejekből állnak. Valójában ezeknek is láthatatlan részei vannak, amelyek több méterrel a föld alatt vannak!

A Húsvét-szobor-projektben több szobrot összesen több mint 1000 szobrot ástak ki, annak érdekében, hogy feltárja a gigantikus szobrok és építője rejtélyét, amelyeket még nem sikerült megoldani.

Soha nem tudhatod, milyen kincseket temettek el a kertedben

Ezt a ládát Dmitry Lukichev találta a kertjében Besh-Kungeiben, Kirgizisztánban. A férfi a kertjében szenyvíz elvezetőt ásott a kültéri WC-hez, amikor az ásó fémes tárgyba ütközött. Kiderült, hogy a Harmadik Birodalom hadsereg ládája. Belsejében a német hadsereg egyik tisztjének számos személyes tárgya volt: szemüveg, piperecikkek, kivehető gallérok, gombok és egy tökéletes állapotban lévő Wehrmacht tiszt kabát.

Forrás:

mocool.eu

Szólj hozzá