12 ijesztő kijelentés egy híres neurolingvisztikai szakembertől, az agy, a tudat és a tudatalatti működéséről!

Tatiana Chernigovskaya, a biológia és a bölcsésztudományok doktora érdekes gondolatokat osztott meg az agy, a tudat, a tudatalatti, és a mesterséges intelligenciával kapcsolatosan. Lássuk, melyek ezek!

1. Az agyunk annyira egy bonyolult képződmény, hogy még bizonyításra vár az, hogy mi uraljuk-e, vagy “ő” minket.

2. Az agy 30 másodperccel azelőtt meghozza a döntést, mielőtt az az emberben tudatosul. Így kérdés, hogy az ember, vagy az agy hozza meg a döntéseket.

3. Sokak szerint a gének, a pszichoszomatika, vagy éppenséggel a receptorok testünk urai. De gondoljunk csak bele, melyik szervünk hozza meg a döntéseket, melyik szervünk a mindenható?

4. Az agyunkat vegyük komolyan, mert ez a szerv képes megtéveszteni, gondoljunk csak a hallucinációkra, amelyek teljesen valósnak tűnnek.

5. Az embernek ki kell beszélnie magából a problémáit, amelyek foglalkoztatják, vagy különben megborul az elméje. Forduljon paphoz, baráthoz, pszichológushoz, és beszéljen nekik. Nem szabad magunkba fojtani a gondjainkat.

6. Ha rendszeresen eddzük az elménket, akkor az átlagosnál hosszabb és kiegyensúlyozottabb életünk lesz.

7. Minden lehetőséget nem lehet számításba venni az életben, de ha agyilag felkészültek vagyunk, akkor sok mindent képesek vagyunk megoldani. Nem véletlen, hogy Mengyelejev álmodta meg a periódusos rendszert és nem egy szakács. Hogy miért? Mert az ő agyát foglalkoztatta a tábla, így a megoldás egyik nap egyszerűen kipattant a fejéből, miután felébredt álmából.

8. Minden ember a maga módján egy zseni!

9. Bennem félelmet kelt a mesterséges intelligencia. Azért, mert akkor az ember megszűnik egyedi lényként létezni, mert az új intelligencia-forma fogja meghatározni a tervünket, a céljainkat.

10. Az agyunk tőlünk független, és egyedül ő dönt. Ha egy pillanatra mégsem ő dönt, akkor létrejön az illúzióérzet, amelyet már mi idéztünk elő.

11. A zsenik létezéséért sok pénzt fizetünk, azonban az ideg- és elmebetegségben szenvedők gyógyítására már vajmi kevés jut.

12. Születésünktől kezdve az agyunk olyan, mint egy számítógép, amire az évek során új és új programokat kell telepítenünk, és mikor meghalunk, akkor ezek letörlődnek.

Forrás:

9am.hu

Szólj hozzá