A következő 9 dolgot azonnal dobd ki a hálószobádból. Rákos megbetegedést okozhatnak!

Manapság egyre több ember választ egy egészségesebb életmódot. Odafigyelünk a táplálkozásunkra, megpróbálunk többet mozogni, és igyekszünk pozitívabban gondolkozni.

Bizonyos elméletek szerint van néhány tárgy, melyektől jó, ha azonnal megszabadulunk. Egészségünk érdekében az alábbi dolgokat azonnal dobjuk ki a hálószobánkból.

1. Műanyag ágyneműk, párnák

Próbáljunk meg csak természetes alapanyagú textíliákat használni. Sokan bíznak a pamut dolgokban, de nem árt utánajárni ezek összetételének is, hiszen sok estben tartalmaznak vegyszereket, növényvédő szereket.

2. A szintetikus anyagok, mint például az acryl, a neylon, és a polisztirén a hő hatására számos olyan káros vegyületet bocsátanak ki, ami a bőrön keresztül bejuthat a szervezetünkbe.

3. Szabaduljunk meg a műbőr, és a műanyag bútoroktól, hiszen ezek is nagyon sok méreganyagot tartalmaznak. Befolyásolhatják a hormonháztartásunkat, és a szervezetünk működését.

4. A melaminból készült bútorok nincs mit keressenek a hálószobában. Az összepréselt fa anyag különböző vegyszerekkel van átitatva. Formaldehideket is tartalmaz, ezek pedig káros hatással lehetnek a légutakra. Ezek helyett inkább válasszunk tömör fa, fém vagy üveg bútorokat.

5. A szőnyegek nagyon jól mutatnak a hálószobában, de gondoljunk arra, hogy mennyi port, és akár penészgombát is magukba szívhatnak. Olyan szőnyegeket válasszunk, melyeket könnyű tisztítani, kirázni. Inkább a kisebb, természetes anyagokból készült példányokat részesítsük előnyben.

6. Cipővel soha ne menjünk be a hálószobába. Mindig húzzunk egy olyan papucsot a lábunkra, amit csak bent a lakásban használunk.

7. Ha nyugodtan akarunk aludni, távolítsuk el a szobából a tévét, számítógépet, és az összes elektromos készüléket. A wifit se tároljuk a hálóban.

8. A műanyag függönyüket, sötétítőket mindenképp cseréljük valami olyanra, ami természetes anyagból készült. A műanyag sokkal jobban magába szívja a port, allergiát, és asztmát okozhat.

9. A matracokat különböző vegyszerekkel fújják be annak érdekében, hogy tűzállóak legyenek, és foltok is nehezebben hagyjanak nyomot rajtuk. Válasszunk egy vegyszerektől mentes organikus matracot!

Forrás:

twice

Szólj hozzá