Az ősz hajszálak nemcsak az öregedéstől jelenhetnek meg. Ez lehet az oka és így oldhatod meg!

Az őszülés nem csak az öregedést vetítik előre, más okai is lehetnek! Melyek ezek, és milyen módszerekkel lehet megelőzni őket!

Az ősz hajszálak megjelenése legtöbb esetben egyenlő az öregedési folyamatok beindulásával, azaz az idő múlásával. Ez nem föltétlenül rossz, hiszen az őszülő tincsek azt is jelentik, hogy az illető bölcsebbé, okosabbá, tapasztaltabbá válik.

Problémáról akkor lehet beszélni, ha valakinél túl korán kezdenek megjelenni az ősz hajszálak, hiszen az vitamin-, illetve valamilyen nyomelemhiányra utalhat.

Lássuk az okokat, amelyek a korai őszülés mögött állhatnak!

  • krónikus gyomorhurut, ami főként a gluténérzékenyeknál alakul ki;
  • belső elválasztású mirigyek megbetegedése, aminek következtében felborul a hormonháztartás;
  • vérszegénység;
  • vitamin és ásványi anyagok hiánya;

Vitaminok, nyomelemek, amelyek megállítják az őszülést:

  • B12-vitamin;
  • réz;
  • a folsavból kinyert para-amino-benzoesav;
  • figyelj oda az étkezésedre, egyél minél több zöldséget, gyümölcsöt;
  • kerüld a méreganyagokat tartalmazó élelmiszereket;

Az egészség alapjának 80 százalékát a táplálkozás jelenti, tehát amit és amennyit eszel, az nagyban meghatározza az egészségedet. Naponta egy kiadós, egészséges saláta jelentősen képes növelni az egészségszintet, hiszen ez a sejteknek felüdülést jelent, mivel ezáltal rengeteg hasznos tápanyaghoz jutnak, a probiotikumok meg jót tesznek a bélműködésnek, elősegítve ezáltal a méregtelenítési folyamatok beindítását.

Kerüld a feldolgozott élelmiszerek fogyasztását, amelyek tele vannak mesterséges adalékanyagokkal, színezékekkel, ízfokozókkal, tartósító- és édesítőszerekkel.

Érdemes évente egy-két alkalommal méregtelenítő kúrát tartani. Fogyassz méregtelenítő gyógyteákat, fokhagymát, sok vizet és friss zöld fűszereket. A hagymából kinyert lé is segít megelőzni a haj korai őszülését, mivel rezet és ként is tartalmaz, valamint segít megakadályozni a szervezetben lévő gombás betegségek előretörését is.

Érdemes hetente 2-3 alkalommal bekenni hagymalével a hajat, amely így táplálja a sejteket, és segít megelőzni a korai őszülést. Hagyd a hajadon legkevesebb félórát a hagyma levét, majd utána mossál samponnal hajat.

Ha a hajad vészesen hullni kezd, akkor ennek háttérében gluténérzékenység, vagy súlyos candida gombás fertőzés, esetleg pajzsmirigytúltengés állhat, ezért mindenképp fordulj orvoshoz a problémával.

Forrás:

filantropikum

Szólj hozzá