12 izgalmas tény a világról, ami merőben megváltoztathatja az életünket!

Számtalan meglepő esemény történt az ősrobbanástól fogva, ami közel 14 milliárd évvel ezelőtt. Az emberek ezalatt az idő alatt, rengeteg mindent fedeztek fel. Homo Sapiensként folyamatosan fejlesztjük agyunkat és próbálunk új ismereteket szerezni, hogy lépést tarthassunk a folyamatos változással.

-Az amerikai törvény szerint, a filmek forgatásához használt pénz mérete kisebb. Ezenkívül a képet csak az egyik oldalra kell rányomni.

-A gyomrot és a nyelőcsövet idegsejtek borítják. A tudósok úgy gondolják, hogy ezek az idegsejtek “második agyként” funkcionálnak, ami befolyásolja a hangulatot és az érzelmeket.

-Pletykák szerint, otthonainkban található por valójában halott bőrsejtekből áll, de ez csupán csak mítosz. Valójában a por többféle szennyeződésből áll, amit kintről viszünk be a házba.

-Az avokádó fák 4–6 éves korukban fordulnak termőre, a virágzás után 6–9 hónappal szedik óvatosan, a nyomást és a sérüléseket kerülve az érett, de még szilárd terméseket. Fajtától függően évente 5–20 termést hozhat.

-A tudósok tanulmányozták a Seymour-szigeten talált pingvinek maradványait. Körülbelül 40 millió évvel ezelőtt éltek. Megállapították, hogy elődeik 5’9 ” azaz (15cm) magasak voltak és meghaladták a 99 kilogrammot.

-Fred Baur, a Pringles chips készítőjének hamvait az egyik henger alakú dobozában temették el, saját akaratának megfelelően.

-A Velociraptorok pulyka méretűek voltak.

-Az ötlet, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés 1944-ben találta ki egy kukoricapelyhekkel foglalkozó cég. Ezzel a marketingesek képesek voltak termékeik eladását növelni.

-A macskák és a kutyák allergiásak lehetnek az emberekre.

-Egy esküdtszék azért 12 főből áll, mert ennyi apostol volt a Bibliában.

-2050-re a csokoládé el fog tűnni. Az éghajlatváltozásnak köszönhetően a kakaóbab fa ki fog halni.

-Az 1898-ban az amerikai író, Morgan Robertson által írt könyv megjósolta a Titanic elsüllyedését. A regényben a hajót titánnak hívják és ez volt a világ legnagyobb hajója. A hajót elsüllyeszthetetlennek hitték és emiatt nem volt elegendő mentőcsónak a fedélzeten.

Forrás:

szorakoztato

Szólj hozzá