20 hihetetlen tény a Földről, ami szürreálisnak tűnik, de mégis igaz!

A világunknak ezer és egy arca van, amit nem fél megmutatni az emberiségnek. Még ha azt is gondoljuk, hogy sok információnk van róla, mégis mindig képes bebizonyítani, hogy tévedtünk. Annak érdekében, hogy még több ismeretet szerezz róla, összeállítottunk 20 érdekes tényt, ami biztos meg fog lepni.

Az Amazonas-folyón egy darab híd sem található. Csak a Rio Negro híd köthető hozzá, ami a Rio Negro-folyó két partját köti össze, ez amúgy az Amazonas egyik mellékfolyója.

A tigriseknek nem csak a bundájuk csíkos, hanem a bőrük is. Minden tigris egyedi mintázatú, emiatt nincs két egyforma tigris a világon.

2012-ben, egy ázsiai származású nő egy izlandi utazás során önkéntesen csatlakozott, hogy egy eltűnt nő nyomára bukkanjanak. Egy teljes éjszakán át keresték a hölgyet, mígnem kiderült, hogy valójában az ázsiai nő a keresett személy, akinek az eltűnését a családja jelentette a rendőrségnek, mert nem érték el telefonon. A nő nem ismert saját magára a leírás alapján, a többiek meg azért nem ismerték fel, mert a nő ruhát cserélt.

Ha repülővel utazunk valahova, akkor a repülési útvonal, nem úgy néz ki, mint ahogy azt gondolnánk. Azért, mert a 2D-s térképen rajzolt egyenes nem fedi a 3D-s Földgömbön rajzolt egyenest, mert repülés közben is forog a Föld. Ha Indiából Amerikába szeretnénk eljutni repülővel, akkor az utunk Oroszországon, Anglián és Grönlandon keresztül fog vezetni.

Az Aleut-szigetek, ami Alaszkához tartozik, az Egyesült Államok legnyugatibb pontja.

Az Egyesült Királyság egyik pontjából át lehet látni Afrikába. Ez úgy lehetséges, hogy Gibraltár egy brit tengerentúli terület, ami amúgy Spanyolország alatt található, de mégis az Egyesült Királyság része. Így Gibraltár legdélibb pontjából simán át lehet látni Afrikába.

Sok teória terjeng az interneten, hogy miért álmodunk miközben alszunk. Egyes emberek szerint a növekedést és a fejlődést segíti, mások szerint a memóriát és a testi funkciók helyreállításában van szerepe, ám ezek mind csak spekulációk, nincs rá magyarázat, hogy miért is álmodunk pontosan.

Senki sem gondolta volna, hogy az avokádó a legmérgezőbb gyümölcs a Földön. Konkrétan minden mérgező rajta. A legnagyobb veszélyt az állatvilágra gyakorolja, főként a madarakra. Viszont emberi fogyasztásra az érett avokádó teljesen biztonságos.

A nyelvünk mintázata, pontosan olyan különleges és egyedi, mint az ujjlenyomat.

A világ legöregebb halát Hanako-nak hívták, ami egy japán koi ponty volt, összesen 226 évet élt és 1977-ben hunyt el.

Albert Einsteint felkérték, hogy legyen Izrael elnöke, de ő visszautasította az ajánlatot.

Oroszországhoz, és az Egyesült Államokhoz tartozó Diomede-szigetek az egyik legérdekesebb hely a világon. A szigetek ugyan közel vannak egymáshoz, mégis 23 óra időeltolódás van közöttük, mert pontosan ott helyezkedik el a dátumválasztó hosszúsági kör.

Van egy úgynevezett “párizsi szindróma”, amely általában a japán turistáknál jelentkezik. Ez azért alakul ki, mert a japánok csalódnak a fővárosban, ugyanis az interneten látott képeken sokkal szebbnek gondolják a várost, mint amilyen valójában.

A barna szemek igazából kékek, ami az írisz felső rétegében található melanin miatt tűnik barnának. Greg Homer egy amerikai biológus, külön céget alapított, hogy kidolgozza miként lehet a barna szemeket kékké varázsolni.

A Pumát és az Adidas-t két, testvér alapította, akik összevesztek egymással.

Az emberi agy, pontosan úgy reagál a társadalmi elutasításra, mint a fizikai fájdalomra.

A tengeri vidrák, hogy ne sodródjanak el egymástól, egymásba kapaszkodva alszanak.

Nagyobb esély van arra, hogy lottófeladás közben halunk meg, mint, hogy megnyerjük a főnyereményt.

Éjszaka a gerinccsigolyák kilazulnak, megnyúlnak, melynek eredményeként reggelre 1%-kal magasabbak vagyunk.

Egy ágymatrac súlya duplájára nőhet a benne található poratkák és a testről leváló bőr-részecskék miatt.

Forrás:

mocool.eu

Szólj hozzá