Így néznek ki az átlagos házak, a világ 9 különböző országában!

Ha a filmekre gondolunk vagy egy magazinra akkor az otthonokat mindig nagynak és tágasnak mutatják, ahol általában a luxust mutatják be. Ám valójában nem mindenki lakhat hatalmas drága házban, vagy lakásban. Sajnos nem engedheti meg mindenki ezt a kényelmet magának. A valóság az, hogy bizony az átlag otthonok koránt sem olyan tágasak, és még kevésbé díszítik drága berendezési tárgyak. Ebben a cikkben különböző országok, átlagos otthonait mutatjuk be.

1. Japán.

Tokió az egyik legsűrűbben lakott város a világon. Ezért csak a gazdagabb emberek engedhetik meg maguknak, hogy tágas lakásokban éljenek. Eközben a japán emberek túlnyomó többsége apró lakásokban él.

Egy nagy szoba jellemzi, ami ellátja a nappali étkező és a háló szerepét. Ha az erkélyt szeretnénk megközelíteni akkor az ágyon kell keresztül mászni.

A folyosóról nyílik a mini fürdő és a szintén mini főző fülke.

2. Spanyolország

A spanyolok inkább lakótelepeken élnek. Ezek kivétel nélkül minden városban felelhetők.

A spanyol lakásokat a fehér falak, kőpadló és redőnyös ablakok jellemzik. Ezek segítenek a forró nyári hónapokat túlélni. Azonban ezek az otthonok központi fűtésre nem alkalmasak. Így a hideg időben elektromos fűtőberendezéseket használnak. Figyelembe véve azt a tényt, hogy Spanyolország a villamosenergia fogyasztása Európa szinten az egyik legmagasabb. Mondhatni, hogy ez a fűtési módszer nem túl hatékony.

3. Svédország

Minden apartman tároló szekrénnyel rendelkezik az alagsorban. Az erkélyeket kényelemre rendezik be.

A világhírű skandináv design tipikus jelei a fehér letisztult falak, és bútorok. Az ablakokon legtöbb esetben nincsenek függönyök.

4. Nagy-Britannia

Mivel központi fűtés nem minden épületben van, így a britek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a belső hő ne vesszen el. Szokatlan számunkra még, hogy az Egyesült Királyságban a mosdókon a csapok általában különálló hideg és meleg kontrollokkal rendelkeznek.

Van ahol nincs vagy csak nagyon kis bejárati résszel rendelkeznek. Hisz ezek a terek csak a cipő levételét szolgálják.

6.Ausztrália

Ők köztudottan szeretnek házakban élni. De mára már egyre több család fogadja el, és költözik lakótelepi lakásba.

7. India

Az indiai épületek belsőterei a modern nyugati és keleti stílusok keveréke. Az alsó szintet általában raktárak és istállók foglalják el, míg az emeleten a vendégek fogadása történik. Minden háznak van egy szobája a bálvány számára, amihez naponta kétszer imádkoznak. A nők hálószobáinak ablakai a hátsó udvarra néznek, mert a nők számára helytelen, hogy kinézzenek az ablakon.

8. Kuba

9. USA

Egyfajta szabály, hogy a fürdők és a házban élő személyek száma egyenlő legyen.

Forrás:

szorakoztato

Szólj hozzá