6 magyarázat arra, hogy miért nem talált még rád a szerelem

Ez a cikk leginkább azoknak szól, akik úgy érzik készen állnak a szerelemre, de egyszerűen nem értik, miért kerüli el őket állandóan. Összegyűjtöttünk 6 lehetséges magyarázatot, ami nagy valószínűséggel segít megválaszolni ezt a kérdést.

1. Nincs helye a szerelemnek az életedben.

Úgy érzed készen állsz arra, hogy megismerkedj valakivel. De ez nem ma este fog megtörténni, hiszen ma este is dolgozol, ugyanúgy, ahogy azt az elmúlt néhány napban is tetted. Hétvégén pedig legfeljebb csak a barátaiddal találkozol.

A diagnózisod: túl elfoglalt vagy mindennel, kivéve a szerelemmel.

Mit tehetsz?

Steve McClatchy, jó néhány pszichológiai könyv szerzője azt tanácsolja, ne foglalkozzunk minden apró kis problémával és feladattal. A felcserélt fontossági sorrendek akadályoznak abban, hogy boldogok lehessünk. Mindenekelőtt szeresd magad, menj haza időben, hagyd hogy az anyád vigyázzon a gyerekedre. Továbbá halaszd el meetingeket és adj esélyt magadnak arra, hogy megismerkedhess valakivel.

2. Nem tudod elengedni a korábbi kapcsolatodat.

Tehát végre van egy randid, sok időt töltöttél el a szépítkezéssel és az előkészülettel. De mielőtt indulnál úgy érzed, hogy legszívesebben sírnál, mert ha a szerelemre gondolsz, az ex-pasid képe jelenik meg a fejedben. Jóképű volt, bátor és tökéletes. Sigmund Freud már korábban leírta, hogy milyen fontos a múltbéli kapcsolatokat a múltban hagyni.

A diagnózisod: nem tudsz elszakadni a korábbi kapcsolatodtól.

Mit tehetsz?

Válaszolj a következő kérdésre: miért kínzod még mindig magad? Annak a kapcsolatnak már vége, az időgépet még nem találták fel és nem változtathatsz semmin. Az exed sem tökéletes, legfeljebb csak a te fejedben. Lépj túl rajta, itt az ideje, hogy boldog legyél!

3. Túl sok időt töltesz otthon egyedül.

Még hétvégeken és ünnepnapokon is találsz mindig indokot arra, hogy miért ne mozdulj ki. Emiatt úgy érzed, hogy nincs senki, aki megölelne téged.

A diagnózisod: otthonülős típussá változtál.

Mit tehetsz?

Természetesen néha jó egyedül lenni, de legyünk őszinték: ha állandóan a négy fal között vagy, legfeljebb a hűtőszekrénnyel van randid. Egy csodálatos és változatos világ vár rád a házon kívül, tégy egy próbát és ismerd meg!

4. Nem figyelsz eléggé a megjelenésedre.

Egy kávézóban ülsz a barátnőddel és a pincér úgy veszi fel a rendelésedet, hogy közben a barátnődet nézi. A jóképű srác nem a te nevedre kíváncsi, hanem a melletted ülő, csinos ruhát viselő és finom parfümű barátnődére. Te pedig azon vagy, hogyan rejtsd el a copfod a jó öreg kapucnis melegítődbe.

A diagnózisod: nem érdekel hogy nézel ki és hogy mit gondolnak rólad mások.

Mit tehetsz?

Sokszor hallani, hogy a külső nem számít, csak a belső. Viszont az első benyomás alapozza meg a jövőbeli kapcsolatokat. Természetesen fontos, hogy fejben is ott legyünk, de nem szabad megfeledkezni a külső megjelenésről sem! A férfiakat nem érdekli, hogy mi a divat, ha egyszer jól áll neked az adott ruha és persze a mosoly.

5. A szüleid véleménye fontosabb a tiédnél.

Végre megismerkedtél valakivel. Az édesanyád a hobbijáról kérdez, édesapád pedig a munkájáról. Ezután együtt levonják a következtetést: ő nem érdemel meg téged. Te pedig nem tudsz dönteni az érzéseid és az ő véleményük között.

A diagnózisod: a szüleid véleménye sokkal fontosabb mint a saját érzéseid.

Mit tehetsz?

A szüleid már rátaláltak egymásra, most rajtad a sor. Kövesd a saját érzéseidet és véleményedet!

6. Sosem próbálsz ki új dolgokat.

Mindig ugyanott találkozol a barátaiddal és csak ugyanolyan filmeket nézel. Teljesen biztos vagy benne, hogy sok okos fiú van a színházban és hogy nincsenek kreatív emberek a sportolók között. A szűk nézeteid és szokásaid akadályoznak abban hogy tovább lépj.

A diagnózisod: félsz új dolgokat kipróbálni.

Mit tehetsz?

Meg kell szabadulnod azoktól a struktúráktól és berögzött szokásoktól, amiket eddig kialakítottál az életedben. Az igaz szerelem ezek mögött a falak mögött vár!

Forrás:

szorakoztato

Szólj hozzá