9 fájó igazság amiről nem akarunk tudomást venni

Julien Smith amerikai író szerint a világ azt akarja, hogy buták maradjunk. Könnyebb bánni velünk. De még, ha te egy kifinomult, ízléses, tanult és bölcs ember vagy, akkor is számtalan dolog van az életedben, ami hazugságon alapul… mégsem veszel tudomást róla.

1. Az emlékeid nagy része hamis

Az elménk szeret azzal viccelődni, hogy megváltoztatja vagy éppen összekeveri az emlékeinket. Hozzáfűzi a saját véleményünket, érzéseinket és a gondolatainkat.

2. Mindenkinek más jut

Egyesek élete sokkal nehezebb mint másoké. Van, aki szegénységbe született és az iskolát is el kell hagynia azért, hogy pénzt keressen a megélhetésre, míg mások gazdag családba születnek. Na kinek lesz sikeresebb az élete? Jó, persze vannak kivételek.

3. Ha magadnak nem kellesz, másnak sem fogsz

Várni a szőke herceget fehér lovon? Szépen hangzik, de megvan az esélye annak, hogy egyedül vénülsz meg. Csak te segíthetsz magadon. Először magadat kell megszeretned és csak utána várni, hogy a világ is megszeressen.

4. A siker és ami mögötte van

Még ha egy jóképű, intelligens, tanult ember is vagy nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden ajtó tárva-nyitva lesz előtted. A sikeres emberek tudják jól, hogy két lehetőség van: ülsz otthon és másokat okolva sajnáltatod magad, vagy felállsz és azt mondod, hogy igen…teszek azért, hogy jobb sikeresebb legyek.

5. Több időd van mint gondolnád

“Nincs rá időm” sok esetben inkább “nem akarok most ezzel foglalkozni”. Gyorséttermekben eszel… nem akarsz az egészségeddel foglalkozni?
Segíteni kéne otthon… nem fontos az, hogy segíts a feleségednek?
Ez mind a te döntésed csupán, hogy mi élvez prioritást az életedben.

6. Az életed sosem lesz tökéletes

Nincs pontosan meghatározott idő arra, hogy mikor is kéne megházasodni, munkát váltani vagy gyereket vállalni. Az örökkévalóságig várhatsz egy mágikus csengőre, ami csilingel majd neked ha elérkezett az idő, hogy kilépj a komfortzónádból.
Végén elszalasztasz minden lehetőséget és hoppon maradsz. Lehet, hogy a döntés nem lesz a legjobb, amit meghozol de igenis tettél azért, hogy változtass, ergo akarsz változtatni. Majd a következő lépésedben helyrehozod.

7. Annyira senki sem lehet elfoglalt, hogy ne válaszoljon neked

Annyira elfoglalt a srác, hogy nem reagál a harmincadik sms-edre sem? Egyszerűen csak nem akar most neked válaszolni. Majd ha lesz ideje reagál…vagy nem. Ha akar, úgyis megteszi. Nem kell ezekkel foglalkozni. Ezt el kell engedni.

8. Nem tudod mindenkivel megkedveltetni magad

Lehetsz bármilyen kedves és aranyos akkor is lesznek olyanok akiknek nem vagy szimpi, még akkor is ha nem adtál okot rá. De lehetsz egy híres neves Victoria Secret modell is. Mindig lesz valaki aki fintorog majd.

9. Az élet nem igazságos

Nem mindig leszel megdicsérve a kemény munkádért. Hiába vagy te egy törődő kedves ember attól még lehet, hogy a pasid vagy a barátnőd simán faképnél hagy vagy átver és egyáltalán nem biztos, hogy megbűnhődik majd azért, amit veled tett. Ez nem azt jelenti, hogy az élet gonosz. Egyszerűen csak így jött ki a lépés.

Forrás:

szorakoztato

Szólj hozzá