Kínai arctérkép: Így árulkodik egészségedről az arcod

10 tünet az arcodon, amely a szervezeted állapotáról árulkodik.

Ha a szem a lélek tükre, akkor az arc egésze határozottan a testünk, szerveink egészségének tükörképe. Az arctérkép lényegében sok egészségügyi problémát segít felderíteni.

Az arctérképészet a kínai orvoslás és az ajurvéda ősi filozófiáján alapul, és a belső egészségünket kapcsolatba hozza az arcunkon jelentkező elváltozásokkal. Ez segít diagnosztizálni az arcon jelentkező tünetek gyökerét.

1- Homlok

A homlok az idegrendszer aktivitásával és az emésztéssel kapcsolatos. Az itt megjelenő pattanások a stressz és a lassú, nem megfelelő emésztés következtében alakulhatnak ki. Kerüld a finomított szénhidrátokat, cukrokat, feldolgozott élelmiszereket. Egyél több gyümölcsöt, zöldséget a magas rostbevitel érdekében.

2 – Jobb szemöldök

Ezen a területen megjelenő ráncok arról tanúskodnak, hogy az illető nagy érzelmi megpróbáltatáson ment keresztül. Segítenek a relaxációs technikák, a jóga, légzéstechnika. Érdemes csökkenteni az alkoholfogyasztást és a magas cukortartalmú ételek fogyasztását.

3 – Bal szemöldök

A ráncok ezen a területen a lépre hívják fel a figyelmet. Szintén érzelmi fronton van valamilyen nagyobb probléma. Az előzőhöz hasonlóan érdemes reikivel, jógával, légzésterápiával, meditációval próbálkozni.

4- Szemek

Az íriszben található fehér pigmentáció az ízületek degenerációját, a tápanyagok nem megfelelő felszívódását tükrözheti. Ha azt veszed észre, hogy az írisz körül egy fehér gyűrű jelenik meg, akkor túl sok cukrot és sót fogyasztasz. Egyél több diófélét, lenmagot, kurkumát, gyömbért, hús-és csontlevest.

5 – A szem alatti terület

Az alsó szemhéjak duzzanata lassú veseműködésre utalhat. A duzzadt szemek és a sötét karikák az veseműködés romlását jelzik. Igyál sok tiszta vizet, hogy csökkentsd a kiszáradást és segítsd a méreganyagok kiválasztódását.

6- Orca

Az orcákon jelentkező foltok, elszíneződések arra utalhatnak, hogy az anyagcsere lassult és a tápanyagok nem megfelelően szívódnak fel. Az orca színének változás ugyanakkor tüdőproblémára is utalhat. Próbálkozz különböző légzéstechnikákkal, hogy növeld a tüdő kapacitását. Cardio edzéssel javíthatod a tüdő- és a szív működését és gyorsíthatod az anyagcserét.

7- Orr

Az orr a vérkeringéshez kapcsolódik, így az ezen a területen lévő bőrproblémák vérnyomás problémákat is jelezhetnek. Javítsd a szív egészségét támogató ételekkel, mint avokádó, dió, tahini, hidegen sajtolt olívaolaj, lenmag, tengeri halak. Korlátozd az alkohol és a kávéfogyasztást.

8- Alsó ajak

Ezt a részt az emésztőrendszerhez társítják. Ha ezen a területen jelentkezik repedezettség vagy foltok, az a nem megfelelő bélműködés jele lehet. A barna foltok jelezhetik az emésztőenzimek elégtelen kiválasztását és az emésztési problémákat. Fogyassz jó minőségű probiotikumot, több vasban gazdag ételt, zöldséget, zöld leveleket, sovány és vörös húsokat.

9 – Nyelv

A nyelv közepén megjelenő fehér foltok, lepedék a méreganyagok felhalmozódását jelezheti, ugyanakkor a nyelv széli részén lévő foltok a tüdővel hozhatók kapcsolatba. Érdemes több méregtelenítést segítő ételt fogyasztani, mint a citrom, gyömbér és cardio edzéseket csinálni, amelyek a tüdő mellett a szív működésére is jó hatással vannak.

10 – Áll

Nagyon gyakori, hogy a nők apró foltokat, pöttyöket, pattanásokat látnak az állukon menstruáció előtt. Ez azért van, mert a hormonális változások az arcnak ezen a részén manifesztálódnak, ahol a stressz is. Próbálj meg maca port fogyasztani, hogy egyensúlyba hozhasd a hormonfunkciókat és kerüld a mesterséges szépségápolási szereket.

Forrás:

tudasfaja, blikkruzs

Szólj hozzá