A kozmetológusok elmagyarázzák, hogy egyes általános bőrápolási szabályok miért teljesen hamisak

Számos szabály és ajánlás van a bőrápolásra vonatkozóan, de nem mindegyik igaz. Az anyák és a nagymamák például azt mondták, hogy a zsíros bőrt a lehető leggyakrabban kell mosni szappannal, azonban a modern kozmetológusok egyáltalán nem értenek egyet ezzel. A média felröppentett ijesztő történeteket a parabénnel kapcsolatban, ami halálos sérelmeket okozhat, de valójában ezek nem is olyan félelmetesek, mint ahogy azt beállították.

Úgy döntöttünk, hogy egyszer s mindenkorra megcáfoljuk a legelterjedtebb mítoszokat.

1) Mítosz: Nem szükséges fényvédő használata, amikor felhős kint az idő.

A napsugárzás az öregedés egyik fő oka. Még ha nem is látjuk a napot, akkor is bizonyos mennyiségű sugárzás éri a bőrünket, üvegen és ablakokon keresztül is. Ezért fontos, hogy mind a napsütéses időben, mind a felhős időben napvédővel legyünk bekenve. Válassz olyan fényvédőt, aminek legalább 30-as a bőrvédő értéke, egy fél teáskanálnyit vigyél fel az arcodra, nyakadra, ha pedig kint tartózkodsz a szabadban 2 óránként kend le magad.

2) Mítosz: Az olaj eltömíti a pórusokat.

Igen, tényleg eltömíthetik a pórusokat és allergiás reakciót is okozhatnak, de csak akkor, ha helytelenül választják ki őket. Például ne legyen a termékben úgynevezett komedogén összetevő, ami hajlamos a bőrön apró kis pattanásokat okozni. Minél magasabb minősítése van, annál nagyobb az esélye, hogy ez az olaj eltömíti a pórusokat.

Például a kókuszolajnak magas a komedogén minősítése, ami azt jelenti, hogy óvatosan kell bánni vele az arcon való alkalmazáskor. Azonban ez a tökéletes a száraz sarok és könyök számára. Általánosságban elmondható, hogy az olajok és hatásaik az egyéntől függnek. Egyesek kókuszolajjal távolítják el a sminket, és rendkívül jól érzik magukat, míg másoknak egyáltalán nem használ ez a fajta olaj.

Ugyanakkor az olajok nagyon értékes összetevőkkel rendelkeznek, mivel táplálják, lágyítják és helyreállítják a bőrt, valamint jótékonyan hatnak a hajra is. Az olajok krémek, szérumok, arctisztítók formájában is jók. Összefoglalva, ne félj az olajok használatától, de mindenképpen légy vele óvatos. Olyat válassz, ami leginkább passzol a bőrtípusodhoz.

Авокадо

Szólj hozzá