Itt az FBI-ügynökök tesztje! 3 egyszerű feladat, de alig tudják megoldani

Tedd magad próbára. Neked sikerül?

Az FBI-ügynökök tesztje

Az FBI-ügynökök felelősségteljes munkát végeznek, így semmi meglepő nincs abban, hogy komoly teszteken kell átmennie annak, aki ebbe a kivételes tehetségekből álló csoportba akar tartozni. Az “agypróbák” között a Brightside szerint csavaros fejtörők vannak, amelyeknek pár “butított” változatát prezentálták az olvasóknak – mi pedig nektek -; ezeknek az eredményei alapján ugyanis elvileg meg lehet állapítani, ki mennyire lenne alkalmas ügynöknek. Ha benne vagy a mókában, akkor válaszold meg a három kérdést, majd az utolsó oldalon ellenőrizd a megoldást.

Első kérdés: A két nő közül ki az anya a képen?

Két nő ül egymással szemben, közöttük egy kisfiú. Alaposan tanulmányozd át a képet: szerinted ki a gyerek anyja?

Második kérdés: Miért halt meg a férfi, ha a nő túlélte?

Egy nő és egy férfi elmentek vacsorázni. Míg vártak a főfogásra, a nő rendelt 5 pohár jégkockákkal dúsított italt, hogy így hűtsék le magukat a meleg időben. A nő azonnal megivott négyet, míg a férfi csak egyet kortyolt el, lassabban. Nem sokkal később a férfi rosszul lett és meghalt. Az orvosok azt mondták, az összes ital mérgezett volt. Miért halt meg a férfi, ha a nő túlélte?

Harmadik kérdés: Honnan tudta a detektív, hogy nem öngyilkosság volt?

Egy férfit holtan találnak, a kezében pisztoly, mellette kazettás magnó, benne kazetta. A detektív megnyomja a “Play” gombot, és a következő üzenetet hallhatta: “Belefáradtam az életbe, úgy döntöttem, véget vetek a szenvedésnek és a fájdalomnak.” Ezután egy lövés következik. Valamiért azonban a detektív nem hitte, hogy ez öngyilkosság volt. Honnan tudta?

A megoldások

Első kérdés: Az anya a bal oldalon ülő nő, az ő testhelyzete ugyanis egy védelmező, figyelő testhelyzet. A lábai, a felsőteste, illetve a tekintete is a gyerek felé fordul, őrzi, óvja. A másik nő láthatóan rá se hederít a lurkóra.

Második kérdés: A méreg a jégkockákban volt. Mivel a nő azonnal felhajtotta az italokat, a jég nem olvadt el, következésképpen a méreg sem tudott hatni. Ellenben a férfi lassabban ivott, a jégnek volt ideje elolvadni.

Harmadik kérdés: A detektívnek a kazetta árulta el, hogy nem öngyilkosság volt. Ha valaki megöli magát, nem tudja előre tekerni a szalagot, márpedig, amikor a detektív bekapcsolta a magnót, a kazetta az elejéről indult el.

Forrás:

femcafe

Szólj hozzá