A nő a terhesség alatt 9 kg-ot fogyott – az ultrahang felvétel megijesztette az orvost

A 22 éves nő első gyermekével volt terhes, amikor az orvos megkérdezte a súlyát. Mikor megtudta azt, megértette a helyzet komolyságát – a meg nem született baba haldoklott.

Lindsey Kaye Armstrong 22 éves volt, amikor meglepődve tudta meg, hogy terhes első gyermekével. Nem volt olyan különlegs ez, hiszen a házaspár szeretett volna gyereket ezért nagyon de örültek, hogy fiuk születik.

A terhesség első fele komplikációk nélkül zajlott le . Már amennyire egy terhesség komplikációk nélküli lehet. A pár összecsomagolt és visszaköltözött Lindsey szülővárosába, hogy közelebb legyenek a lány családjához.

Amikor már eltelt 28 hét, Lindesy megint elment egy rutin ellenőrzésre orvosához. Érezte, hogy nagyon rossz a kedve.  Az orvost aggasztotta a 22 éves lány terhességet és Lindsey úgy érezte, hogy valami baj lenne.

-A hasam mérete aggasztotta őt.- Olyan kicsi a pocakja – mondta az orvos. És igaza volt. Kicsi volt. De a hasam mindig is kicsi volt, “tette hozzá Lindesy, írta a Love What Matters.

Az aggódó orvos megnézte Lindsey orvosi papírjait  és még jobban ledöbbentette az, ami ott olvasott. Aztán az orvos megkérdezte azt, ami már nagyon régóta foglalkoztatta: “Mennyi volt a súlya a terhesség előtt?”

 “Mielőtt válaszoltam volna, elkezdtem gondolkodni vajon mire akar kilyukadni az orvos. A terhesség előtt 52 kg voltam, most pedig 43 kg-ra fogytam. De a terhes nők nem fogynak ugye?

Az orvos ultrahangot vizsgálatot rendelt el,  s ekkor Lindsey komolyan felismerte a helyzet súlyosságát.

Néhány vizsgálat után kiderült, hogy a köldökzsinór nem működött megfelelően, ami azt jelentette, hogy a fiú az anya hasában nem kapott elég táplálékot. A helyzet komoly volt és az orvosok azt javasolták, hogy csak két héttel később próbálják beindítani majd a szülést.

Ez már élet és halál kérdése volt és amikor a kisfiú megszületett, csak 900 gramm volt a súlya. De hamarosan megértették, hogy Lindesy fia igazi harcos, és bár az orvosok azt mondták neki, hogy valószínűleg nem marad életben, a baba megmutatta, hogy tévedtek.

Az intenzív osztályon 54 napot tartózkodott a baba, aztán Lindesy és férje hazavitték őt. A Nealon nevet kapta, ami elég jól illik a kis harcoshoz.

Már több mint két év telt el Nealon születése óta, ő ma egy nagyon egészséges kisfiú, akink nem olyan régen testvére is született. Most ő a nagytestvér!

 – Gyorsan eltelt ez a 2,5 év, Nealon a legegészségesebb gyermek, akivel valaha is találkoztam. Szépen megerősösödtt, és minden rekordot megdöntött. A 2,5 év alatt alig volt beteg, csak pár alkalommal volt megfázva. Annyira intelligens, annyira vicces és kedves, -mondta Lindsey a Love What Matters-nek.

Hála Nealon harcos természetének, ez a történet jól végződött. Nagyon sok szerencsét és egészséget kívánunk a családnak a jövőben és reméljük, hogy Nealon olyan egészséges és boldog lesz, mint most!

Forrás:

csodalatos

Szólj hozzá