Horror a Balatonon: Csoda, hogy valaki be mer ide lépni

Ez egy elátkozott hely.

A magyar tenger partján

Nem kell messzire mennünk, mi több, az országhatárainkat sem kell átlépnünk ahhoz, hogy olyan helyre tévedjünk, ahonnan legszívesebben futva menekülnénk. Azt pedig elképzelni sem tudnánk, hogy létezhet egy ilyen hely a Balaton északi partjának egyik festői szépségű településén. Márpedig Balatonedericsen áll egy olyan épület, ahová nem mindenkinek van bátorsága belépni. Eláruljuk, miért.

#hungary #balatonederics #wonderland

nyergesgabor (@nyergesgabor) által megosztott bejegyzés,

Halálesetek sora

A kilátás innen gyönyörű, de ami azt illeti, két percnél tovább nem szívesen nézelődnénk az elátkozott balatonedericsi Fekete-kastélyban. Abban a kastélyban, amely a nevét egyesek szerint a tetejének a feketeségéről, mások szerint viszont a sötétre festett ablakairól és ajtóiról kapta.

Ám ami azt illeti, a falai között történt események miatt még inkább illik rá a fekete jelző: az épülethez ugyanis egy gyilkosság és négy öngyilkosság fűződik. Az első, 1912-ben történt gyilkosságot szerelemféltésből követte el egy gulyás, aki a kastély szakácsnőjeként dolgozó párját ölte meg. Két évvel később, 1914-ben ugyanitt a kastély tulajdonosa fordította maga ellen a fegyverét, éppen a születésnapján. A következő fekete esemény 14 évvel később történt, akkor a kastély éppen aktuális tulajdonosa, egy pesti ügyvéd lett öngyilkos, amiért a felesége megcsalta őt. A negyedik vérfagyasztó eset pedig éppen azzal a férfival történt meg, aki miatt az ügyvéd véget vetett az életének. Az új szerető ugyanis ugyanazért lett öngyilkos, amiért ő: kiderült, hogy a csalfa asszony már más iránt érdeklődik.

A kikapós özvegynek ezután alakult egy újabb kapcsolata egy olyan férfival, aki alföldi földbirtokosnak és tengerésztisztnek kiadva magát, csalóként „dolgozott”. Ráadásul ellene tizenháromszoros bigámia is volt a vád, tehát a hatóságok már igencsak jól ismerték. A haszonleső férfi, jól kihasználva tehetős asszonyának gazdagságát, gyakorlatilag minden pénzét elköltötte, majd eltűnt. A csalfa asszony ezután úgy döntött, eladja a kastélyt, így az épület új tulajdonosa egy nyugalmazott miniszteri főtanácsos és a felesége lett. Az utolsó, vagyis a kastélyhoz köthető negyedik öngyilkosságot ez a férfi követte el, vélhetően azért, mert rájöttek, hogy kettős hírszerzőként dolgozott.

this is halloween #halloween #ghost #haunted #castle #feketekastely #balatonederics

Kálmán Dóra (@ddorica) által megosztott bejegyzés,

Teljesen lepusztult

A korábban szépen rendben tartott kastélykert most már a múlté. A 71-es főútról az égig érő fűtől gyakorlatilag alig lehet látni, de aki mégis felfedezi, napnyugta után már nemigen lép be a területére. A kastély ma egy elátkozott, kísértetjárta helyhez hasonlít leginkább, köszönhető ez többek között az omladozó, sötét falainak, az üveg nélküli ablakainak ajtóinak, életveszélyessé vált tetejének. Eddig hiába próbálták eladni, a balatonedericsi Fekete-kastély nem talált gazdára.

#abandoned #abandonedplaces #urbex #hungary #feketekastely #nedeczky #suicide

✱ ฿ ✱ (@opus___magnum) által megosztott bejegyzés,

Forrás:

femcafe

Szólj hozzá