Fantasztikus ajándékot kap György herceg ötödik születésnapjára

Királyi meglepetésben részesül a kis herceg.

Boldogat, György herceg!

Július 22-én vasárnap tölti be 5. életévét a brit királyi család ifjú tagja, György cambridge-i herceg. Vilmos herceg és Katalin hercegné 2013-ban született tündéri gyermeke már iskolás, tavaly kezdett egy londoni elitiskola előkészítő osztályában. Idén azonban születésnapja alkalmából olyan ajándékot kap, amire egész életében büszke lehet majd.

Don’t mess with me, ya filthy animal. #princegeorge

Prince George (@princegeorge_cambridge) által megosztott bejegyzés,

Sárkányölő Szent György

A brit királyi pénzverde már előkészített és le is gyártott egy olyan különleges érmét, ami a közeljövőben majd a nagyközönség számára is elérhető és megvásárolható lesz. A pénzérmén Anglia védőszentje, Szent György szerepel, amint éppen a sárkánnyal küzd egy ló hátán.

It’s almost time to break out the cake and candles for HRH Prince George of Cambridge’s Fifth birthday! The young prince inspires a new interpretation of his namesake, St George and the dragon on a UK £5 #coin – find out more: https://t.co/UQk527gohI #SundayBlogShare pic.twitter.com/VGrtvMDREV

— The Royal Mint (@RoyalMintUK) 2018. július 15.

A bátorságot jelképezi

Szent György és a sárkány legendája már évszázadok óta megjelenik a brit királyi érméken, ez a történelmi motívum jelképezi a bátorságot és azt, hogy jó győzelmet arat a gonosz felett. Nem ez az első alkalom, hogy György herceg saját érmét kap: már a második szülinapjára is kapott egy saját nevére dedikált fizetőeszközt.

“Get that peasant out of here!” #princegeorge

Prince George (@princegeorge_cambridge) által megosztott bejegyzés,

Forrás:

femcafe

Szólj hozzá