Melyik testrészedet mosod meg először zuhanyzás közben? – Többet elárul a személyiségedről, mint gondolnád!

Mindennapi rutinunkba a zuhanyozás is szervesen beletartozik, ezért sokszor oda se figyelve, automatikusan végezzük el ezt a tevékenységet. Szakemberek szerint rengeteg időt spórolhatunk a készülődések folyamán, ha egy már jól kialakult rutin-sorozatot követünk – felkelés, kis torna, reggelizés, tusolás, öltözködés – csakhogy a legalapvetőbb dolgokat említsük.

Annak ellenére, hogy ezek a beidegződött cselekvések lehetővé teszik, hogy agyunk energiát spóroljon és kicsit kikapcsoljon, olykor nem árt tudatosan végigkövetni, hogy mit hogyan csinálunk, mert érdekes dolgokat fedezhetünk fel.

Gilda Carle, kapcsolatszakértő szerint, személyiségünk legjobban az ehhez hasonló, automatikussá vált cselekvéseink által jellemezhető. Onnan kezdve, hogy hogyan hajtogatjuk össze a toalettpapírt, egészen addig, hogy a zuhany alá belépve, melyik testrészünket mossuk meg először, pontosan meg lehet határozni, hogy személyiségünk introvertált vagy extrovertált, domináns vagy inkább visszahúzódó, alázatos emberek vagyunk.

Igen, jól olvastad, még az is árulkodó lehet, hogy melyik testrészünkkel kezdjük a rutinszerűvé vált tisztálkodást:

Arc

Ha az arcodat mosod meg először, akkor nagyon fontosnak tartod, hogy rendelkezz egy bizonyos státusszal. Óriási jelentőséget tulajdonítasz az első benyomásoknak, és csak nagyon nehezen veszed rá magad, hogy adott esetben adj az embereknek egy második esélyt is. Sokszor önzőnek és önteltnek tűnsz mások szemében, ami valamilyen szinten akár igaz is lehet, mert barátaidat is úgy válogatod meg, hogy abból előnyöd származzon. Próbálj meg ne nagyon beleragadni a kis világodba. Próbáld meg a dolgok lelki oldalát is szem előtt tartani.

Fülek

Ha a fülekkel kezded a tisztálkodást, akkor hihetetlenül jó hallgatóság vagy mások számára. Nyitott vagy minden újra, és folyton új tudás után szomjazol. Gyakran a nagy mennyiségben birtokolt információ és tudás miatt felsőbbrendűnek érzed magad a többiekhez képest, de vigyázz nehogy igen elbízd magad. Emlékezz, hogy kik segítettek az utadon, és mindig emlékezz arra, hogy sosem lehetsz elég fontos ahhoz, hogy ezekről az emberekről megfeledkezz.

Haj

Akik hajmosással indítják a zuhanyzást, azok rendkívül kreatív és művészi személyiségek. Egy igazi álmodozó vagy, aki mindig nagyobb és elérhetetlenebbnek tűnő álmot és célt állít maga elé. Szerencsére emellé egy jó nagy adag kitartással is megáldottak az égiek, így elegendő erőd van ahhoz, hogy ezeket az elképzeléseket meg is valósítsd. Mindig olyan emberekkel veszed körül magad, akik inspirálnak és biztatnak a munkád során.

Mellkas

Nagyon céltudatos vagy, aki pontosan tudja, hogy mit akar az élettől. Logikusan gondolkozol és praktikus természeted révén mindenre találsz egy jó megoldást. Fontosnak tartod, hogy az emberek tiszteljenek, olyannyira, hogy nagyon könnyen dühbe gurulsz, ha valaki véletlenül megszakít a mondandót közepette. Vigyázz arra, hogy ilyenkor ne viselkedj gorombán, mert olykor erre is hajlamos vagy.

Vállak

Ha először a vállaidat mosod meg zuhanyzás közben az nem véletlen, mert úgy érzed, hogy az életed összes terhét ott cipeled rajtuk. Van az életedben néhány olyan nehéz probléma, amelyek nem engednek fellélegezni, és hosszú ideig kísértenek. Mikor úgy érzed, igazán összecsapnak a fejed felett a hullámok, emlékezz, hogy az életednek vagy egy szép fele is.

Hónalj

Két lábbal állsz a földön és mindenért keményen megdolgozol, amit el akarsz érni. Társasági szinten igen nagy népszerűségnek örvendesz, ennek ellenére mégsem töltesz elég időt a barátaiddal, mert inkább a munkádra koncentrálsz. Próbálj meg kicsit visszavenni a tempóból, és adj magadnak kimenőt, hogy kicsit a szeretteiddel is lehess.

Intim testrészek

Azok, akik testrész mosásával kezdik a zuhanyzást, rendszerint szégyenlős, visszafogott és introvertált személyiségűek. Valószínűleg szigorú háztartásban nevelkedtek, és a szabályok beleivódtak a hétköznapi felnőtt létükbe is. Barátait a minőség és nem a mennyiség szempontjából választja meg. Egyenes emberek, akikre mindig számíthatsz, így ha bekerülsz a baráti körébe, mindent megtesz azért, hogy kiálljon és megvédjen téged.

Bármelyik más testrész

Ha bármelyik más testrészeddel kezded a tisztálkodást, akkor egy átlagosnak mondaható ember vagy, de ettől még légy büszke erre! Nem érzed szükségét annak, hogy kiállj a sorból és különc legyél, mint ahogy azt sem tűröd, hogy mások irányítsák az életedet. Sokszor észreveheted, hogy mások alulbecsülnek, de ezeknek rendszerint bebizonyítod, hogy nincs igazuk.

 

Forrás:

filantropikum

Szólj hozzá