A kétéves kisfiú életét veszti miután nagypapánál uzsonnázik – a szülők mindenkit figyelmeztetnek erre a gyümölcsre

Ez az édesanya kétéves kisfiát egy hétköznapi uzsonna miatt vesztette el. Most szeretné felhívni minden szülő figyelmét a szőlőszemek rejtett veszélyére.

Egy szülő legrosszabb rémálma elveszíteni a gyermekét. Camilla Muus Andersen egy tragédia következtében saját bőrén tapasztalhatta, hogy milyen felfoghatatlan szörnyűség is ez, adja hírül a dán TV2 csatorna.

Az édesanya kétéves kisfiát, Damient a gyerek nagyapjánál hagyta megőrzésre, és nyugodtan ment a dolgára. Amikor azonban a barátja pánikolva felhívta telefonon, rögtön tudta, hogy valami nagy baj van.

 –„Azt mondta, menjek azonnal, mert Damiennek a torkán akadt valami, és már úton van a mentő,” mondja Camilla a TV2-nek.

Mint később kiderült, a nagyapa egy kis uzsonnával készült a csöppségnek, amihez egy kis tálra szőlőt is készített ki. Azt gondolta, a szőlőszemek így is elég aprók, nem szükséges kettévágni őket, a kisfiúnak azonban a torkán akadt az egyik és nem kapott levegőt.

Damient mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol az orvosok megállapították, hogy az agya már sajnos túl sokáig volt kitéve az oxigénhiánynak. Három nappal később bekövetkezett a rémálom: Damien elhunyt.

Négy hónap telt el a szörnyű eset óta. Camilla a TV2-nek azt nyilatkozta, hogy nem haragszik a nagyapára annak figyelmetlenségéért, de rettenetesen zavarja a tudat, hogy egy ilyen, látszólag ártalmatlan kis szőlőszem okozta a kisfia halálát.

Éppen ezért nemrég megosztott egy bejegyzést a Facebookon, amiben arra ösztönöz minden szülőt, hogy ismerjék fel a gyümölcs lehetséges veszélyeit és mindig szeletelve adják a gyermekeiknek.

-„Kizárólag azért írom ezt a posztot, hogy figyelmeztessek minden szülőt, illetve mindenkit, aki kisgyerekekkel foglalkozik, hogy ne felejtsék el kettévágni a szőlőszemeket, mielőtt odaadnák a kicsiknek. Fontos, hogy ez megfelelően történjen. Márciusban elveszítettük kétéves kisfiunkat, mert fennakadt egy szőlőszem a torkán,” írja Camilla szívszorító bejegyzésében.

Az SVT online portál egyik cikkében azt írja, hogy a virsli és a cukorka után a szőlő bizonyítottan a harmadik leggyakoribb ételfajta, ami az emberek torkán ragad.

Egy javaslat szerint a gyermekek számára veszélyes ételeket figyelmeztető szövegekkel kellene illetni, úgy mint a szőlő vagy a koktélparadicsom esetében. Amíg ez azonban be nem következik, annyit tehetünk, hogy különös tekintettel vagyunk arra, hogy milyen formában és milyen étel kerül a gyerekek elé, és hogy mindig hosszában felezzünk, hogy az adott falatok elég keskenyek legyenek ahhoz, hogy még baleset esetén se szoruljanak be.

Mindig összeszorul a szívünk, ha ilyen szörnyű esetekről értesülünk. Csak abban reménykedhetünk, hogy ha elég emberhez jut el, hogy milyen veszélyekkel járhatnak az ilyesfajta ételek, megelőzhetők a hasonló esetek a jövőben. 

Forrás:

csodalatos

Szólj hozzá