Így használd a fokhagymát körömgomba ellen, szinte azonnal hat!

A lábgomba egy nagyon gyakori probléma, amely ugyan nem veszélyezteti az egészséget, de kifejezetten kellemetlen esztétikai gondot okoz. A küzdelem hosszadalmas, költséges és néha igencsak fáradságos.

A jó hír, hogy nem kell azonnal a patikába rohanni, amint tapasztaljuk a tüneteket. Elég csupán a konyhába mennünk és segítségül hívnunk egy mindennapi élelmiszert, a fokhagymát.

Csodás fokhagyma

Ez a fantasztikus zöldség és fűszernövény nem csak az ételeinket teheti ízletesebbé, de az egészségi állapotunkat is számos módon képes javítani.

Egyrészt segít leküzdeni a nátha és az egyéb légúti fertőző megbetegedések tüneteit, másrészt a zsíranyagcserére is pozitív hatása van. Egy olyan növényről van szó, amely képes kiváltani egyes gyógyszereket.

Lábgomba kezelése fokhagymával

Mivel erőteljes antimikrobiális hatással rendelkezik, ezért a lábgomba kezelésében is jó szolgálatot tesz. Sokan tapasztalták a módszer pozitív hatásait.

Az oldathoz 10 gerezd szeletelt fokhagymát kell hozzáadni egy liter forró vízhez, majd állni hagyni. Ebben érdemes 30 percig lábat áztatni.

Ha letelt az idő, szállj ki a fürdőből, töröld meg és szárítsd meg a lábadat, majd dörzsöld be olívaolajjal.

Ezt érdemes este, lefekvés előtt végezni, hogy utána már ne kelljen olajas talppal mászkálni.

Akne kezelés

A fokhagymát aknék eltávolítására is lehet használni. Nyers fokhagyma levével dörzsöld be az előzőleg megtisztított, érintett területet.

Forrás:

tudasfaja

Szólj hozzá