8 dolog, amit csak Németországban láthatunk!

Akik először mennek Németországba nem tudják, milyen érdekességei vannak ennek az országnak. Összeszedtünk számos hétköznapi dolgot, amik sokkal menőbb ebben az országban, mint nálunk. Nem a látnivalók a legnagyobb attrakció itt, hanem tényleg az egyszerű dolgok. Most megtudhatod, mennyi érdekesség található eme országban.

Parkolóhelyek.

A női parkolóhelyek sokkal kényelmesebb helyen állnak rendelkezésre, mint más parkolóhelyek. A németek ezzel próbálják megakadályozni a nők elleni lehetséges támadást, ami különösen valószínű a fedett és mélygarázsokban. A parkolóhely kijáratának közvetlen közelében, fenyegetés esetén segítenek a nőknek.

Kerékpárosok.

Németország a kerékpárosok országa. A lakosság 96%-a rendelkezik kerékpárral. Ezért amikor kiszállsz kocsiból, előtte győződjön meg arról, hogy nem közlekedik-e melletted kerékpáros.

Szupermarket.

Az árakat a különböző termékek címkéjén mutatják meg. A literes, kilós árak, mindig az alapár alatti árkategóriában található. Ez azért van, hogy a vevő összehasonlíthassa és válasszon egy előnyös lehetőséget magának.

Ásványvíznél például külön van feltüntetve a palack ára, hogyha vissza kell vinni látszódjon, mennyit kap érte.

A legtöbb németországi bolt 20 óra körül bezár. Néhány törvény, külön szabályozza az üzletek működési módját.

Kutyák.

Németországban bárhol találkozhatsz kutyával: metrón, üzleteknél, kávézóknál, parkoknál és tereken is. A kutyák lerakott csomagjaik elhelyezésére van egy kijelölt hely, ahova ki lehet dobni a zacskót. Ez a város bármely pontján fellelhető.

Wc.

Olyan helyeken, ahol szabadtéri eseményeket tartanak, ilyen vizeldéket telepítenek. Ezeket ingyen és bérmentve lehet használni.

A nyilvános WC-ben van egy olyan pelenkázó, ahol ingyen pelenkát biztosítanak a szülőknek.

Németországban így jelzik, melyik WC melyik. (Csodalányok – Haver.)

Egyes helyeken a WC-ket viszont így különböztetik meg, és belül is dizájnossá teszik.

Szaunák.

Németországban koedukált szaunák vannak. Itt nem szokás fürdőruhát viselni. A törülközőt is kizárólag higiéniai célokra használják. Ugyan ez a szabály vonatkozik a medencére és az öltözőre is.

Német humor.

“Gyere kicsit közelebb.”

“Szórakoztató tények Németországról. Németországban nincs semmi szórakoztató. Menj és dolgozz!

Oktoberfest sörfesztivál.

A világhírű Oktoberfest sörfesztivál a legnagyobb népi fesztivál a világon. Kevesen tudják, hogy az ünneplés szeptemberben kezdődik. Annak érdekében, hogy jobban megtervezhesd az utazást, előzetesen látogasd meg a fesztivál hivatalos honlapját, és keresd meg az esemény pontos dátumát.

Forrás:

erdekesportal

Szólj hozzá