Minden éjjel ugyanabban az időpontban ébredsz fel? Ezt jelenti

Elmondjuk, mire utal a rendszeres ébredés, és segítünk, hogyan tudsz mindent “kézben tartani”!

Idő: este 9-től 11-ig

Az emberek többsége általában ekkor hajtja álomra a fejét. Az endokrin rendszerünk elkezdi kiegyensúlyozni önmagát, az enzimraktárak újra feltöltődnek. Az endokrin rendszer a belső elválasztású mirigyek rendszere; egy központ által irányított “egységek” hálózata, amelyek kommunikálnak egymással. Az “egységek” a belső elválasztású, azaz endokrin mirigyek, a kommunikáció pedig az általuk termelt hatóanyag, a hormonok útján zajlik.

Ha ebben az időpontban szinte soha nem tudsz elaludni, az azt jelenti, hogy még mindig a nap eseményein töröd a fejed, vagy már a holnapra készülsz. Ismételgess pozitív mantrákat, amik segítenek megnyugodni, lecsillapítani háborgó idegeidet. Ha túl keveset vagy túl sokat ettél, az is gátolhatja az elalvást.

Idő: este 11-től hajnali 1-ig

Ha mindig ebben az időpontban ébredsz fel, az azt jelenti, hogy túl sok bosszúságot, sértődést, nehézséget hordozol magaddal. A 24 órás energiakörforgásban ekkor fordul át a yin yangba. A yang energiája hihetetlen aktivitást hordoz magában, és a tested akkor fogja jól bírni a megpróbáltatásokat a következő napon, ha eleget raktározol el belőle. A legtöbb, amit tehetsz, hogy gyakorlod az önszeretetet és az élet apró örömeinek az értékelését; ha ez sikerül, akkor nyugodt maradhatsz és életerőt is raktározhatsz, ami átsegít a nehézségeken.

Fizikailag az epehólyagod jelezhet ilyenkor: túl sok zsíros, egészségtelen fogást ettél, amivel eltelt a szervezeted. Igyekezz kitisztítani magad!

Idő: hajnali 1-től 3-ig

Hajnali 1-től 3-ig a test méregtelenítő, valamint megújító folyamatai zajlanak. A májad friss vért pumpál a szervezetbe, és megszabadul a toxinoktól, amik rossz folyamatokat indíthatnának el. Sajnos nem jelent jót, ha ebben az időpontban rendszeresen felébredsz: rengeteg düh, frusztráció és más negatív érzés van benned. Tulajdonképpen a tested kelt fel téged, mert lehet, hogy te eddig nem vetted észre, mennyi minden mérgezi az életedet.

Idő: hajnali 3-től 5-ig

A tüdő ekkor kezdi el önmagát regenerálni, és a test is megtelik oxigénnel. Győződj meg arról, hogy elég meleg van a szobádban, mert csak úgy tudod segíteni ezeknek a jótékony folyamatoknak a helyes működését. Ha ebben az időpontban ébredsz fel, ne csak ezt csináld, hanem próbálj légzőgyakorlatokkal könnyíteni magadon: biztosan vissza fogsz tudni aludni.

Idő: reggel 5-től 7-ig

A toxinok, amiktől a test az éjszaka folyamán olyan nagyon igyekezett megszabadulni, teljesen kiürültek a szervezetből. A vastagbél hihetetlenül aktív ebben az időben: lehet, hogy azért ébredtél fel, mert olyan diétán vagy, ami vitaminokban, ásványi anyagokban szegény, de az is probléma lehet, ha túl későn etted meg a vacsorád.


Forrás:

femcafe

Szólj hozzá