19 apró, de zseniális innováció, ami segít, hogy egy kicsit jobb hely legyen a Föld

Napról-napra jelennek meg az újabb és újabb zseniális innovációk, melyek voltaképpen a már meglévő találmányok és létező tárgyak továbbfejlesztett, jobban átgondolt változatai. Legtöbbünkben nincs is igazán számottevő különbség az eredeti, már létező változatukhoz képest, mégis láthatóan továbbgondolták őket, hogy még környezet- és felhasználóbarátabb legyen, mint elődje. Az alábbi figyelemreméltó innovációk is éppen ilyenek...

1.  Étteremasztal beépített telefon-tartóval, hogy ne nyúljunk hozzá és piszkáljuk minden másodpercben.

2.  Piknikasztal, amihez a kerekesszékesek is könnyedén odaférnek.

3.  Közepén lyukas szappan, amibe beletehetjük az ujjunk, így sosem fog kicsúszni a kezünkből.

4.  ,,Néma" vészjelző, mely villogva jelez és kéri a többi taxis/autós segítségét, ha valami baj van.

5.  Ébresztőóra, melynek az oldalán is van kijelző, így nem kell az egészet magunk felé fordítani, és a szoba más pontjairól is tökéletesen látjuk az időt.

6.  ,,Hűtőkamra" egy ruhabolt belsejében, melyben a vásárlók azonnal ki is próbálhatják a télre szánt ruhadarabjaikat, hogy biztosan kellően melegek-e.

7.  Szabad WC-jelző egy étteremben, így nem kell kellemetlenül ott ácsorogni a mosdó bejáratánál, elég csak akkor odamenni, ha már az előttünk lévő végzett.

8.  Egy toll, ami jelzi, hogy hány oldalt tudsz még vele írni, mielőtt kifogy belőle a tinta.

9.  Piszoár fölötti fejtámasz egy szórakozóhely mosdójában azoknak, akik a kelleténél többet ittak.

10.  Speciális hinta, hogy a szülő is együtt hintázhasson a pici babájával.

11.  Egy nagy parkolóház liftje, ahol különböző szimbólumokkal segítenek megjegyezni, hogy hol is hagytuk a gépjárművünk.

12.  Földbe süllyesztett piszoár, mely óv a ,,cipőre-fröccsenéstől".

13.  Speciális mosdó, ahol annak tükrében választhatunk szappant a kézmosáshoz, hogy ettünk-e már avagy sem.

14.  Szövegkiemelő, melynek feje középen kivágott, így nem takarja el a mögötte rejlő szöveget, és jól látjuk, hogy mit is húzunk alá.

15.  Ebben a próbafülkében kiválaszthatjuk, hogy milyenek legyenek a fényviszonyok. Így például megnézhetjük magunkat, hogyan is festenénk irodai körülmények között, félhomályban, vagy éppen a szabadban.

16.  Kenyérpirító ,,még egy kicsit" funkcióval, ha a kenyér még nem pirult meg kellően.

17.  Bevásárlókocsik beépített nagyítóval, hogy az idősek is el tudják olvasni a különféle termékek leírását, utasítását.

18.  WC papír guriga, melynek a belsejében egy kisebb guriga papír található, melyet könnyen és diszkréten magunkkal vihetünk kiránduláshoz, utazáshoz.

19.  És végezetül az én személyes kedvencem...egy mozi WC-je, ahol ,,nagydolog" közben is nyomon követheted az éppen otthagyott filmet, így tulajdonképpen nem maradsz le semmiről és nem kell kellemetlenül sietned, szoronganod. Zseniális!

Szólj hozzá