4 dolog a szellentésről, ami téged is meglep majd!

A világon számos olyan tabutéma létezik, melyről inkább nem szívesen beszéljünk. Az egyik ezek közül a szellentés. Ha csak szóba kerül, szemérmesek leszünk, pedig jó, ha figyelembe vesszük, hogy pozitív egészségügyi hatása is van.

Nézzük, miért egészséges a szellentés!

1. Csökkenti a puffadást

-bár számos oka lehet a puffadásnak, leggyakrabban mégis a rossz emésztés, a fel nem dolgozott élelmiszerek okozzák. A nehezen emészthető élelmiszerek közé tartoznak egyes zöldségek, mint például a bab, a borsó, vagy a lencse. De bizonyos gabonafélék is puffadást okoznak. Sok esetben a puffadás ellen a legjobb orvosság a szellentés.

2.Emésztésünk egészségéről is árulkodik

-a szellentés árulkodik arról, hogy az emésztőrendszerünk mennyire működik megfelelően, vagy hogy milyen a káros, és egészségek baktériumok egyensúlya a szervezetünkben. Ha túlsúlyban vannak a káros baktériumok, számos emésztőszervi betegség kialakulását eredményezhetik.

3.Puffadás, helytelen táplálkozás

-a nem megfelelő táplálkozás puffadást eredményezhet. Ha gyakran puffadunk, vagy hajlamosak vagyunk a gázképződésre, itt az ideje, hogy változtassunk az étrendünkön. A szénhidrátok biztos táptalajt nyújtanak a káros bélbaktériumok szaporodásához, így jó, ha megpróbáljuk kiiktatni őket az életünkből.

Inkább fogyasszunk több hüvelyest, teljes kiőrlésű gabonát, keresztes virágúakat, hagymaféléket. A menopauza idején gyakrabban lép fel a puffadás problémája, ilyenkor ajánlott probiotikumban gazdag táplálékokat enni. Az almaecet, a savanyú káposzta, a gyömbér, a kefir, a joghurt megfelelően támogatja az emésztőrendszer egészségét.

4.A szellentés szaga betegségekről árulkodhat

-ha nagyon erős, akkor emésztőszervi betegségek, vagy különböző allergiák állhatnak a háttérben. Ajánlott utánajárni a problémának!

Forrás:

tudasfaja

Szólj hozzá