12 kínos filmes hiba, amitől csak jobb lett a végeredmény

Egy film forgatása több hónapig tart, több száz ember vesz részt a produkcióban, törvényszerű hát, hogy sokszor homokszem kerül a gépezetbe. A filmes bakikkal komplett honlapok foglalkoznak, mivel nincs olyan alkotás, amelybe ne csúszott volna hiba.

Amikor a színészek hibáznak, általában nem kerül a végleges filmbe, de van, hogy megéri bent hagyni az előre el nem tervezett jelenetet. Összegyűjtöttünk egy tucat olyan filmes bakit, amely eredetileg nem szerepelt a forgatókönyvben, ám végül feldobta az adott jelenetet!

12. A Galaxis Őrzői – a leejtett gömb

A film rendezője bevallotta, hogy a jelenet, amikor Chris Pratt elejti a gömböt, nem volt előre megtervezve, a főszereplő csupán ügyetlen volt. Kiesett a gömb a kezéből, de a színész nem esett ki a szerepéből. Teljesen úgy tűnik, mintha ez a kis hiba a karakterének a része lenne.

11. A Bosszúállók — áfonyák

Robert Downey Jr. annyira belemelegedett a szerepbe, hogy a saját szokásait is átemelte a filmbe – például azt is, hogy állandóan nassol valamit. A jelenet, amelyben áfonyával kínálja Hulkot és Amerika Kapitányt, csupán improvizáció volt.

10. Neveletlen hercegnő – az esés

Ez a pillanat nem szerepelt a forgatókönyvben, de Anne Hathaway bénázása annyira beleillett a tökéletlen Mia hercegnő szerepébe, hogy a készítők úgy döntöttek, megtartják a jelenetet.

9. A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége – késdobás

Ennek a jelenetnek csúnya vége is lehetett volna, ha Viggo Mortensennek nincsenek félelmetesen gyors reflexei. A kés, amelyet az orkot játszó színész dobott felé, kicsúszott a kezéből és egyenesen az arca felé tartott. Szerencsére Viggo gyorsan kapcsolt, és kardjával elhárította a becsapódást, a kés darabokra tört. Úgy tűnik, hogy Viggo forgatás előtti fegyverhasználati edzései hatásosak voltak, különben drámai vége lehetett volna a filmnek.

8. Éjféli Cowboy – a taxi

Dustin Hoffmannak sikerült azonosulnia a vad Ratso szerepével. Amikor Hoffmannt majdnem elütötte a forgatáson egy taxi, magából kikelve elkezdett kiabálni: “Ne, látod, hogy itt sétálok? Takarodj innen!” A jelenet végül bent maradt a filmben.

7. Casino Royale — a strandos jelenet

Ez az emlékezetes jelenet teljesen véletlenül került a filmbe. Daniel Craig beleesett a vízbe, de a forgatást nem állították le. Ehelyett a nézők egy újabb csinos Bond-lány helyett a főszereplőt csodálhatták meg fürdőnadrágban. Amelyet amúgy később 72 ezer dollárért adtak el egy árverésen.

6. A Sötét Lovag – a kórház felrobbantása

A forgatás közben egy kis technikai probléma adódott, és a robbanások sorozata váratlanul leállt. Heath Ledger egy zseniális improvizációval mentette meg az igen drága jelenetet, amelyet csak egyetlen egyszer lehetett leforgatni.

5. Amerikai mesterlövész

A kisbaba, akinek ebben a jelenetben szerepelnie kellett volna, váratlanul belázasodott, ezért Bradley Coopernek egy műanyag babát kellett a kezében tartania. A színész próbálta hitelesen eljátszani a jelenetet, de ha jobban megfigyeled, láthatod, hogy a baba karját valójában Cooper hüvelykujja mozgatja.

4. Indiana Jones: Az elveszett Frigyláda fosztogatói – a párbaj

Eredetileg egy hosszú párbajjelenet lett volna a filmben a fekete ruhás rosszfiú ellen, azonban aznap Harrison Ford nem érezte jól magát. Steven Spielberg nem akarta a forgatási menetrendet felborítani a betegség miatt, emiatt megkérte Fordot, hogy jöjjön el a forgatásra, és az eredetileg eltervezettel ellentétben egyszerűen csak lője le ellenfelét.

3. Django elszabadul — az ebédlős jelenet

Leonardo DiCaprio annyira beleélte magát a szerepbe, hogy fel sem tűnt neki, hogy csúnyán megvágta a kezét. Quentin Tarantino nem állította le a forgatást, és a jelenet valóban emlékezetes maradt. Egy újabb bizonyíték, hogy Leo megérdemelte az Oscart – annak ellenére, hogy nem emiatt a film miatt kapta meg.

2. Közönséges bűnözők – jelenet a rendőrörsön

Ebben a jelenetben nem voltak előre megtervezve a gyanúsítottakból kitörő röhögés-hullámok. Azonban Benicio Del Toro a forgatás alatt folyamatosan galambokat eregetett, ezzel igen jó hangulatot csempészve a jelenetbe. Gabriel Byrne is emiatt takarta el az orrát a kezével.

1. Amerika Kapitány: Az első Bosszúálló – az érintés

Hayley Atwell bevallotta, hogy a jelenet, amely során megérinti Amerika Kapitány testét, nem volt előre megírva. A színésznő amikor megpillantotta Chris Evans tökéletes testét, egyszerűen nem tudott ellenállni, és meg kellett, hogy érintse Evans-t. Nem túl udvarias gesztus, de a rendező imádta a kis “bakit”, és úgy döntött, benne hagyja a filmben.

Forrás:

latnodkell

Szólj hozzá