7 dolog, amire az öblítő jobb, mint bármi más! Ettől nekünk is leesett az állunk!

A legtöbb háziasszony gondosan beszerzi a ruhaöblítőt, egyetlen mosásnál sem maradhat el, hiszen mindenki imádja az illatos ruhákat.

Azonban az öblítő nem csak a ruhák illatosítására alkalmas, hanem számos más dologra is használhatjuk. Az alábbiakban mutatjuk, hogy milyen praktikus dolog tud lenni az öblítő.

1.Ablaktisztító

Keverjünk el 4:1 arányban vizet és öblítőt, majd ezzel töröljük át az ablakokat. Nagyon hatékonyan leszedi a szennyeződést, és utána csillogni fognak az ablakaink. Az autó ablakaira is használhatjuk.

2.Folttisztító

Kiszedhetjük az autóülésen levő foltokat egy kis öblítő segítségével. A fenti módszer szerint készítsünk egy öblítős keveréket, mártsunk bele egy szivacsot, és ezzel töröljük át az autóüléseket.

3.Általános tisztítószer

A lakásban használhatjuk szinte bárminek a megtisztítására. Például az ajtótokok, vagy a csempe nagyon tiszta lesz, ha öblítőt, és vizet 1:1 arányba elkeverünk, és ezzel mossuk le őket.

4.Bőr felületek megtisztítására

Akár bőr fotelek, akár cipők, csizmák, táskák tisztítására is használhatjuk az öblítőt. Öntsünk egy keveset belőle egy tiszta szivacsra, és ezzel töröljük át a bőr felületeket. Nagyon hatékony.

5.Ha elakadt a cipzár

Ha nehezen akar csúszni a cipzárunk, öntsünk rá egy csepp öblítőt, és próbáljuk meg újra elhúzni. Most menni fog.

6.Padlófényesítő

Egy tál vízhez adjunk 3 evőkanál öblítőt, majd ezzel mossuk fel a padlót. Ragyogóan tiszta lesz. A linóleum, és a laminált padló esetében is hatékony.

7.Segítségével könnyen leszedhetjük a régi tapétát

Ha nem akar a tapéta leválni a falról, oldjunk fel 1 liter vízben 1 adag öblítőt, majd kenjük be vele a tapétát. Hagyjuk állni, majd fél óra múlva újra próbáljuk meg leszedni a tapétát.

Forrás:

tudasfaja

Szólj hozzá