13 éve indult a sorozat: így néznek ki most a Doktor House főszereplői

Sokat változtak, az biztos.

Doktor House (2004-2012)

A kórházas sorozatok 5 legjobbjában biztosan benne van a Doktor House – legalábbis szerintünk. A bevallottan Sherlock Holmes detektív karaktere alapján megalkotott Gregory House, mint főszereplő egész egyszerűen telitalálat volt: csípős nyelve, gonosz sármja és persze a mélyben rejtőző érző lelke nőket és férfiakat egyaránt rabul ejtett. A széria 2004-ben, azaz 13 évvel ezelőtt indult és 2012-ben ért véget: mutatjuk, hogy néznek ki most a főszereplők.

Gregory House – Hugh Laurie

A komikusként és énekesként is rendkívül sikeres Hugh Laurie jelenleg 58 éves, és a morcos orvos megformálását bátran nevezhetjük élete alakításának. Legutóbb az Éjszakai szolgálat című sorozatban láthattuk Tom Hiddleston oldalán. Feleségével, Jo Greennel 1989-ben házasodtak össze, 3 gyerekük van.

Dr. Robert Chase – Jesse Spencer

A 38 éves Jesse Spencer House egyik jobbkezét, Chase doktort keltette életre. Érdekesség, hogy sorozatbeli kolléganőjével, Jennifer Morrisonnal (Dr. Allison Cameron) összejöttek a közös munka alatt, majd el is jegyezték egymást – igaz, hogy a szerelem nem sokkal később barátsággá szelídült. Spencer jelenleg a Lángoló Chicago című sorozatban játszik.

Dr. James Wilson – Robert Sean Leonard

Februárban ünnepelte a 48. születésnapját Robert Sean Leonard, aki a szériában House legjobb barátját formálta meg. A Doktor House indulásáig a legtöbben a Holt Költők Társasága című filmból ismerhették, ahol az egyik lázadó diákot alakította – egyébként nagyszerűen. Mostanában kicsit hanyagolja a tévézést és inkább színházi szerepekben tűnik fel. 2008 óta házas, feleségétől 2 gyereke született.

Dr. Allison Cameron – Jennifer Morrison

Dr. Robert Chase mellett a Jennifer Morrison által játszott Cameron doktornő is House egyik elsőszámú segédje volt. Morrison a Doktor House után is maradt a sorozatoknál: a 38 éves színésznő jelenleg az Egyszer volt, hol nem volt című szériának a főszereplője.

Dr. Lisa Cuddy – Lisa Edelstein

Lisa Edelstein, aki 51 éves korához képest még mindig meglepően jól tartja magát, House főnökét játszotta – akivel nem mellesleg az embergyűlölő doktor össze is jött. A kórházas széria után Lisa egy másik sorozatban is alapszereplő lett: a Girlfriends’ Guide to Divorce-ban 2014 óta láthatjuk.

Dr. Eric Foreman – Omar Epps

Omar Epps néhány hete töltötte be a 44. életévét, karaktere, Dr. Eric Foreman Cameron doktornőhöz és Chase doktorhoz hasonlóan szintén House alatt dolgozott. A nagy kiugrás azóta sem jött el számára, olyannyira nem, hogy 2017-es képet nem is találtunk róla, csak 2016-osat. Leghíresebb filmjei az Alfie, illetve az Almost Christmas című alkotások, amikben egy-egy mellékszerepet kapott. 2006-ban házasodott meg, feleségével két gyereket nevelnek.

Stacy Warner – Sela Ward

A 61 éves Sela Wardra Doktor House korábbi nagy szerelmének, Stacy Warnernek a szerepét osztották Mondanunk se kell, hogy megjelenése eléggé felkavarta a sorozat figuráinak életét. Ward máig keresett színésznő, legutóbb A függetlenség napja – Feltámadás című filmben, illetve a Graves című sorozatban bukkant fel. 1992 óta Howard Sherman felesége, két gyerekük van.

Forrás:

fem

Szólj hozzá