15 őrült találmány, amelyet gyermekek eszeltek ki

Szerintünk a fogkrémadagoló fogkefe, és a falevél-tölcsér a legzseniálisabb. És vajon a liftonátor mire való?

Egy brit tervező és feltaláló, Dominic Wilcox gyerekeket kért fel, hogy jegyezzék le az ötleteiket, találmányaikat, bármilyen őrültnek is tűnnek első hallásra. Kiválasztott hatvan rajzot, és odaadta őket különböző gyártóknak, hogy segítsenek a kivitelezésben.

“Remekül szórakoztam, mikor láttam, hogy milyen izgatottan figyelik nem csak a saját, de a többiek ötleteit is. A gyerekek képzelete hatalmas erő, nézzük, mi sül ki abból, ha komolyan vesszük őket” – nyilatkozta a tervező.

1. Telefonbarát

A telefonfülkék nem elég nagyok, hogy kerekesszékkel is meg lehessen közelíteni őket. Én olyan fülkét terveztem, amiből a telefon kinyúlik. A kerék egy érzékelőre hajt, és akkor a telefon karja kijön. Amikor a szék lehajt az érzékelőről, és a hívó megnyomja a piros gombot, a telefon visszahúzódik– Colin Salmon (14)

2. Árnyéklámpa

A lámpákon néha elromlik a világítást szabályozó kapcsoló. Az én lámpámon, amikor meghúzod a zsinórt, megváltozik a műanyag redők állása, így változtathatod a világítás irányát és erősségét – Layla Amir (11)

3. Fogkrém adagoló fogkefe

Fogkrémet teszel a fogkefe nyelének belsejébe, és amikor megnyomod a gombot, a fogkrém a kefére kerül. Szerintem a sietős emberek használnák – Henry Hughes, 12

4. Pringles-kampó

Felhúzod a kampót, és akkor még több Pringles csipszet tudsz kiszedni a dobozból. Szerintem a két év feletti emberek használnák – Georgia Dinsley (11)

5. Ételhűtő

Egy villát és egy ventilátort építenék egybe. Lehűti az ételt. Az öcsém, Tyler használná – Ameliya Liddle (6)

6. Családi roller

Minden családtag használhatja a családi rollert. Szerintem a nagy családok számára nagyszerű lenne – Wendy Ridley (9)

7. Falevél-tölcsér

Az anyatermészet nagyon rendetlen. Az én találmányom segítségével az utcákat tisztán lehetne tartani – Elsie Ronald (nagy-nagynéni, felnőtt)

8. Háborúelkerülő Liftonátor

Ha el akarod kerülni a háborút, építsd a házadat és a kertedet egy magasított talapzatra. Ha fel akarsz jutni, csak ülj be a földön ebbe a székbe, és máris kikerülsz a háborúból és a környékről. Láthatatlanná tevő takaró is lehet rajtad menekülés közben, ami golyóálló is – Charlotte Scott (11)

9. Önöntöző virágcserép

Bárki használhatja. Ezt az önöntöző virágcserepet be lehet programozni, hogy a megfelelő időben beinduljon. Megkönnyíti az emberek életét, így nem nyírják ki a virágaikat. Van benne egy elektromos eszköz, ami meglocsolja a virágot – Kaja Jach (10)

10. Krumpliszelet sütő

A találmányom egy krumpliszeletelő és sütő, ami légpuska segítségével működik, és fala is van, ami a meggátolja a kifröcskölődő olajat – Esaac Dawson (11)

11. Hátralátó szemüveg

Ha szemüveges vagy, és hátrafelé is jól akarsz látni – Alex Luke Dickens (11)

12. Festékfolt babaaltató

Berakod a kisbabát az ülésbe, a foltot pedig a falra erősíted. Így a baba nem csak a földön, hanem már a falon is alhat – Morgan Shaun (10)

13. Kiabálásra működő fényképezőgép

Valaki belekiabál egy kiabálószerkezetbe, a mikrofon meg továbbítja a hangot a fényképezőgépbe – Daniel Shimmin (4.5)

14. Pacsigép

Egy gép, ami pacsit ad neked. Mondod, hogy pacsi, és akkor egy rugó felugrik és pacsit ad, és a kezek találkoznak. A gyerekek használnák – Oliver (6)

15. Nyikorgásellenes papucs

Azoknak az embereknek, akiknek az otthonában nyikorog a padló. Megnyomsz egy gombot a papucsodon, és akkor kijön a talpából egy párna. Minél nyikorgósabb a parketta, annál vastagabb párna. Jól jöhet, amikor nem akarod a többieket felébreszteni a házban. Többféle mintával – Sally O’Hara Sheader (11)

Forrás:

szeretlekmagyarorszag

Szólj hozzá