Így néznek ki ma a Szívtipró gimi sztárjai – Te felismernéd őket?

A Szívtipró gimi (Heartbreak High) az egyik legismertebb tinédzser sorozat volt a kilencvenes években Európa-szerte és persze otthonában, Ausztráliában. Az 1994-ben indult széria a kamasz középiskolások csöppet sem egyszerű, ugyanakkor életreszóló élményekkel teli életét mutatta be 7 évadon keresztül. Az alkotás ereje abban rejlik, hogy hozzá mert nyúlni olyan témákhoz, melyek még ma is dilemmát okoznak sok középiskolás, a szüleik, valamint tanáraik számára.

Akik a kilencvenes évek közepén voltak diáklányok és nézték a sorozatot suli után, bizonyára mélyeket sóhajtottak a sármos Con Bordino vagy az illedelmes és érzékeny szívű sportoló fiú, Nick láttán. Az időt persze nem lehet megállítani, néhány kattintás után kiderül, hogy már Mr. Southgate sem az a sportos adonisz, aki a sorozatban volt.

Nick Poulos

Az ausztrál sorozat egy nálunk szinte ismeretlen filmből, a Szívtipró kölyökből nőtte ki magát, melynek főszereplője Nick, egy fiatal és feltörekvő boxoló volt, akit egy meccsén kiütnek és meghal.

A sorozatban is központi szerepet kap már az első epizódoktól kezdve Nick Poulos, de a többi karakter folyamatos jellemfejlődés miatt kissé háttérbe szorul. Nos, nem mintha, ez a sorozat hátrányára válna.

A jó családi körülmények közül érkező Nick szerepét Alex Dimitriades kapta, aki igazi első generációs görög bevándorlók gyermekeként nőtt fel Ausztráliában.

A színész a sorozat után is igyekezett megkapaszkodni a pályán, több filmben és sorozatban is szerepet kapott, majd DJ-nek állt. Tíz éve letartóztatták ittas vezetésért.

Jelenleg egy sorozatban és két rövidfilmben játszik.

Katerina Ioannou

Az örök lázadó, nagyszájú, szókimondó, törékeny alkatnak tűnő, de bárkinek bátran nekiugró Katerina volt a 7 évad egyik legtöbbet szerepeltetett karaktere.

Eredetileg 12 epizódban kapott volna szót (mindig gyorsan cserélődött a szereplőgárda), de a ciprusi születésű Ada Nicodemou lebilincselő alakítása miatt 90 részben tűnik fel.

A cserfes kamaszlányt játszó színésznő éppen negyven éves lett idén.Magánélete a valóságban sem tűnik egyszerűnek, 2007-ben ment férjhez Chrys Xipolitashoz, majd három év múlva külön váltak. Néhány hónap különélés után ismét összejöttek, 2012-ben megszületett közös fiuk, Johnas.

Alig másfél évvel később a színésznő ismét áldott állapotba került, de 2014 augusztusában a gyermek halva született. A következő évben Nicodemou és férje elváltak.

Jodie Cooper

Már a sorozatban is énekesnői karrierjére koncentrálva vált ismertté. A történet szerint az iskolapadot is a világot jelentő deszkákra cserélte még az érettségi vizsga előtt.

A szőke, szentimentális kamaszlány szerepét alakító Abi Tucker számára bőven termett babér a popszakmában a kilencvenes években, együtt dolgozott egyebek mellett Jason Donovannel és Kylie Minouge-gal.

Ezt követően az Egyesült Királyságba költözött, ahol kevésbé tudott érvényesülni, de Ausztráliában továbbra is igazi sztárnak számít.

Köszönheti ezt annak is, hogy szerepelt egy újabb sikeres sorozatban, a McLeod lányaiban alakította Kingston McLeodot. Két kislányát, a kétéves Peppert és a hároméves Hazelt közösen nevelik férjével.

Alan Bolton

Harminc országban követhették nyomon a tévénézők, ahogy egy punk, piercingekkel teletűzdelt, gördeszkás különc fiú próbálja a szigorú szabályok közé zárt iskolai rendszerben átvészelni a tanéveket.

A Boltont alakító Jon Pollardra ma nehéz ráismerni, nem csak külsőleg (kikerekedett), hanem belsőleg is nagy változásokon ment keresztül az elmúlt 17 évben.

Pollard manapság védikus meditációt oktatva járja a világot, eladásokon, tanfolyamokon népszerűsít a számára az életet jelentő stresszmentesítő technikákat.

Con Bordino

A sorozat alapsztorija szerint a Hartley nevű gimnázium Sydney poros külvárosában található, amelynek diákjai a környéken élő különböző etnikumú közösségekből kerülnek ki. A nyitottság és a mások iránti tolerancia népszerűsítésében látják sokan a sorozat sikerét is.

Con Bordino, vagyis az olaszvérű Salvatore Coco azóta levágatta csokoládé barna fürtjeit, színészkedik, zenekart alapított, ceremóniamester és jótékonysági estek házigazdája is olykor.

Már kilencéves korában színpadon állt, és jelenleg is neves színdarabokban játszik.

Coco egy Igazi exhibicionista, Ausztrália egyik legkeresettebb vőfélye is egyben, állítólag ahová beteszi a lábát, ott garantált a jó hangulat.

Mr. Southgate

Elérkeztünk a hatalmas igazságérzettel és ügyesen leplezett kedvességgel megáldott Mr. Southgat-hez.

A mindig egy számmal kisebb, galléros pólót viselő technikatanár volt az, akire a leginkább igaz a sorozatban, hogy a zord külső érző szívet takart.

Népszerűsége ellenére a karakter kifáradt, így az ötödik évadban kiírták a sorozatból. Tony Martin 64 évesen vette feleségül közös fiuk édesanyját, az ismert színésznőt, Rachel Blake-et.

A színészpár gyermeke is maradt a kaptafánál és egyre népszerűbb a mozivásznon.

 

Forrás:

bien

Szólj hozzá