Nehezen engedte el első feleségét Máté Péter. Tudtad, hogy ők egy pár voltak?

Nagy szerelem volt az övék.

Évtizedekkel a halála után is Máté Péter dalai vezetik a rádiókban legtöbbet játszott dalok listáját. Bár az énekes immár harmincnégy éve halott, dalait több generáció a mai napig dúdolja, rajongói pedig még mindig nem értik, miért kellett ilyen fiatalon eltávoznia.

Halála körülményeiben is sok a kérdőjel, sőt egyik barátja, Poór Péter, még azt is elárulta, hogy az énekes nem úgy hunyt el, ahogy azt a közvélemény tudja. Ugyanis a hivatalos verzió szerint szívroham végzett az akkor 37 éves énekes legendával.

Ám az igazság nem fog kiderülni, mert a titkot a család és a barátok megtartják maguknak…

Ám a legendás énekes életében nem ez az egyetlen olyan dolog, amiről nem nagyon szokás beszélni. Így például sokan azt sem tudják, hogy Koós János párja, vagyis Dékány Sarolta énekesnő volt Máté első felesége. Diákkori szerelem volt az övék, és az első időkben még rendszeresen együtt is léptek fel a Műegyetem Ezres Klubjában.

Életük legszebb duettjét is még együtt énekelték, de a Ne nézz így rám című számuk már a búcsúról szólt… És valóban, nem sokkal később csöndben el is váltak, ám a dal örökzöld lett. A házasságuk összességében még két évig sem tartott. Az énekesnő szerint azért nem sikerült a frigy, mert képtelen volt felvenni a tempót a nem mindennapi iramot diktáló férje mellett.

Azt pedig már végképp nem tudják a rajongók, hogy a válásuk után a hajdani házaspár azért még egy darabig együtt dolgozott. Több dal is született ebből a kibogozhatatlan érzelmi gócból, ami kettőjük között kialakult, és amit aztán Máté nem is tudott feldolgozni, ezért inkább véget vetett a közös munkának is….

Kevésre becsülték

Máté Péter soha nem kapta meg azt az elismerést, ami járt volna neki. Ő is érezte, hogy kevesebbre becsülik, mint amit megérdemelne. Talán ez is közrejátszott abban, hogy válása után az italban és a nőkben kereste a boldogságot. Igaz, később utóbbiról lemondott, hisz másodszor is megnősült. Ebből a házasságából két lánya született, és ma háromszoros nagypapa lehetne a fiatalon elhunyt sztár.

Forrás:

blikkruzs

Szólj hozzá