A bőrgyógyászok szerint ezzel a 8 termékkel sose kend be az arcod!

Érdemes odafigyelned, hogy mit kensz fel az arcodra, mert ha nem ellenőrzött termékeket használsz, akkor könnyen pórul járhatsz, mert allergiás reakció alakulhat ki a bőrödön, ami egyáltalán nem gyerekjáték.

Most a bőrgyógyászok összeállítottak egy 8-as listát, hogy mely termékektől tartsd távol magad, illetve az arcbőrödet, ha nem szeretnél kellemetlenségeket.

1. Durva hámlasztók

Meghan O’Brien, a New York-i Tribeca Park Dermatology bőrgyógyásza szerint durva külső hámlasztást célzó készítmények szemcséi sokszor többet ártanak, mint amennyit használnak. Nem ritkán okoznak irritációt, és az esetleges aknékat, pattanásokat is megsérthetik, növelve a fertőzés kockázatát.

2. Ásványi olaj

Dendy Engelman, a Manhattan Dermatology and Cosmetic Surgery szakorvosa szerint az ásványi olaj használatával eltömődhetnek a pórusok, ami pattanások, aknék kialakulásához vezethet. Ezt a terméket tehát nem szabad használni és azokat a krémeket sem, amelyek ásványi olajat tartalmaznak, hiszen így petrolátum is rákerülhet a bőrödre.

3. Szappan

A bőrgyógyászok nem kedvelik a szappanokat, így Ellen Marmur, a Mount Sinai Medical Center bőrgyógyásza sem mos szappannal arcot, legyen szó hagyományosról, vagy folyékonyról, hiszen az kivonja a bőrből a fontos tápanyagokat, nem beszélve arról, hogy mennyire kiszárítja és sérülékenyé teszi a bőrt.

4. Parfümöt tartalmazó krémek

Ha egy krém illatos, az nem mindig jó, mert a készítmény mesterséges illatanyagokat tartalmazhat, ami irritációt, pattanásokat okozhat. Ezek az illatanyagok nem csak krémekben, hanem tusfürdőkben, hajkondicionáló szerekben, hidratáló termékekben is megtalálhatók.

5. Microneedling, azaz apró tűs készülék használata, odahaza

Dr. Ava Shamban Beverly Hills-i bőrgyógyász, a Heal Your Skin könyv szerző szerint, az apró tűs esztétikai készüléket odahaza nem ajánlott használni, mivel elég könnyű bőrfertőzést okozni. Ezt csak profi, engedéllyel működő szépségápolási klinikákon szabad alkalmazni.

6. Házi botox

Semmilyen olyan készítményt nem szabad odahaza a bőr alá befecskendezni, amely nem megbízható forrásból származik, mert könnyen lehet, hogy mérgező vegyület kerül be ezáltal a szervezetbe – hívja fel a figyelmet Debre Jaliman bőrgyógyász, aki New Yorkban kezeli a pácienseit, hozzátéve, hogy előfordulhat, hogy a vegyület nem szívódik fel, így végül műtéti úton ki kell vágni a csomót, így csúnya heg maradhat a bőr felszínén.

7. Alkoholt tartalmazó készítmények

Olyan termékeket semmiképp se vásárolj, amelyek alkoholt tartalmaznak, mert amellett, hogy kiszárítják a bőrödet, még irritációt, aknékat, pattanásokat is okozhatnak.

Dr. Gervaise Gersstner New York-i dermatológus azt tanácsolja, hogy víz alapú krémeket használj, és ne alkoholt tartalmzó kencéket, mert így nem szárad ki a bőröd.

8. Sampon

A sampont a hajra és fejbőrre kell tenni, mégis sokan használják arctisztításra. Joshua Zeichner, a New York-i Mount Sinai Medical Center dermatológusa szerint ez elég rossz szokás, hiszen a samponban olyan anyagok található, amelyek eltávolítják a hajról a szennyeződéseket, az olajat, de ezek a szerek túl erősek a bőr számára, így ha felszívódnak, akár irritációt is okozhatnak az arcon.

Forrás:

filantropikum

Szólj hozzá